Sayfalar

25 Şubat 2008 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ & LORLU PASTA

Ben direk tarif yazmayı pek tercih etmiyorum biliyorsunuz.Tarifin önünden bir anı, bir öykü gelmeli..Çünkü hep diyorum ya "yemekbahane" maksat bir şeylere vesile olmak.Bu ortam da tarifleri saklamanın ötesinde benim için bir anı defteri, bir karalama kağıdı...

Şimdi bu yazıyı en sıkı takipçim teyzoşum okuyorsa "bu kız yazma huyunu da benden aldı" diyordur :)

Ahh bir de konuda konuya sekmesem :)

Neyse ... Şu son çay davetinin tariflerini vermeyi bir türlü bitiremedim... Araya bir sürü şey girdi.O gün pastanın en meraklısı "Sevgim'ciğim" ise sorup duruyor "pastayı yazdın mı?" diye..


Sevgim = 97 yapımı uzun metrajlı bir filmin başrol oyuncusu.. kanın deli aktığı gençlik yıllarının tek yoldaşı .. elmanın diğer yarısı.. hayatımın karbon kağıdı ile diğer kağıda çıkmış birebir kopyası... ince, narin, kırılgan ama bir kartal kadar güçlü küçük arkadaşım...


Bademcik ameliyatı oldu geçtiğimiz hafta.. Sırf dondurma yemekten içi dışına karıştı.. Uzun bir müddet sanırım dondurma ile arası açık olacak :) Yemek yiyemeyen bizim küçük kız pastayı sayıklayıp duruyor ! "İyileş.. söz yine yapıcam" dedim.. Henüz pasta yiyecek kıvama gelmedi ama bari tarifi yazayım da resmine baksın :)

Sevgim'in beğendiği kadar var..Sevgili Hatice'nin müthiş arşivinde uzun bir süre dolandıktan sonra gözüme takıldı bu tarif..

İnanılmaz hafif ve lezzetli bu tarifi ne yapın edin , deneyin..Sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

Ayrıca benim gedikli acemi mutfak şefi tayfasına da sesleniyorum..İşte size fark yaratacağınız ama sonucun şaşmayacağı bir tarif..

Ben pastanın ismine "LOR"u da ekledim zira bu pastayı farklı kılan bence "lor"un ta kendisi ...




HİNDİSTAN CEVİZLİ & LORLU PASTA

*** Ben pastayı yaparken hazır pasta tabanlarından kullandım...

Malzemeler:

  • 1 adet sade pastaban (3 katlılar daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • krem şantiyi çırpmak için süt
  • 300 gr tatlı lor peyniri (kahvaltılık lor olarak da geçer)
  • 1 su bardağı süt (Sütün tamamını kullanmak durumunda kalmayabiliriz)
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • süslemek için limon


    • Lor peynirini rondoya koyup (ya da mikserde çırpıp) koyu bir krema kıvamı alıncaya kadar sütümüzden yavaşça ekliyoruz. Şeker ve hindistan cevizini peynir+süt karışımına ilave edip bir müddet daha çırpıyoruz.

      Hazırladığımız bu kremadan 1 su bardağı ayırıyoruz.

      Kalan kremaya limon kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz.

      Buzdolabına kaldırıp bir müddet bekletiyoruz.

      Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp ayırdığımız 1 bardak lorlu karışımla karıştırıyoruz.

      Pastabanın altını servis yapacağımız tabağa koyup, üzerine limon kabuğu rendesi ilave ettiğimiz (şantili olmayan) kremadan sürüyoruz. İkinci katı da koyup yine aynı kremadan sürüyoruz.Son katı koyup bu sefer pastamızın her yanını şanti ile karıştırdığımız krema ile sıvıyoruz.

      Pastanın üzerine sıkma torbası ile aynı şantili krema ile süslüyoruz. (arzuya göre)

      Son olarak limon dilimleri ile pastamızın süslemesini tamamlıyoruz.

      Bu pastanın çok önemli bir özelliği var !

      Pastanın bu şekilde hazırlandıktan sonra hava almayacak bir kapta ( ya da streç filmle sarılıp) 3 gün buzdolabında beklemesi gerekiyor.

      Eğer streç filme saracaksanız süslemesini servis edeceğiniz gün yapmalısınız!

      Afiyetle,




      15 yorum:

      1. Müge'ciğim pasta çok nefis görünüyor,ellerine sağlık.Güzel bir hafta dilerim sana sevgiyle kal...

        YanıtlaSil
      2. çok güzel olmuş. elinize sağlık

        YanıtlaSil
      3. Adaş şekerim;
        Fotograftan belli, ferah mı ferah harika bir pasta olmuş, severim çok mayhoş tatları.
        ellerine sağlık canım.
        Hikayelerede devam, valla ben zevkle okuyorum:)
        Öperim çok.

        YanıtlaSil
      4. canim ellerine saglik nefis gorunuyor

        YanıtlaSil
      5. Teşekkür ederim arkadaşlar..
        Valla adaş...cheesecake tadında, pamuk gibi tuhaf bir şekilde mutluluk verici bir tadı vardı.Nasıl tarif ettim ama :)
        Hikayelere bence de devam !!!

        Sevgiyle kalın,
        Müge

        YanıtlaSil
      6. Mügecim, nasıl güzel bir pasta olmuş bu,harika görünüyor..Ellerine sağlık canımcım, arkadaşınada çok geçmiş olsun..
        Sevgiler...

        YanıtlaSil
      7. Sevgili Müge , pasta çok şık. Ah bir de tadabilme şansı olsaydı :)

        Ellerine sağlık , sevgiler.

        YanıtlaSil
      8. Mügeciğim, ben geldim!!!! Şükür kavuşturana değil mi? İçne lor giren herşeye hayran olan ben, bu pastaya vuruldum. Ellerine sağlık diyorum, sana hayranım diyorum, başka da birşey demiyorum :)))Bu arada radika kaçamağını da kaçırmadım. Ne güzeldir değil mi?

        YanıtlaSil
      9. canım pasta enfes görünüyor.ellerine saglık.diğer tariflerinide çok begendim.kocaman sevgiler

        YanıtlaSil
      10. Mügecim bu aralar limona falan taktım ya, pastanı da görünce vuruldum. Varsın içinde olmayıversin, görüntüsü ile bahara hoşgeldin diyor ya, o yeter ;)

        YanıtlaSil
      11. Hımmmmmm harika bir lezzet, hele aşağıdaki muzlu ruloya bayıldım, ellerine sağlık...

        YanıtlaSil
      12. slm
        ziyaretiniz için teşekkürler.lorla yapılan pastalar,tatlılar harika oluyor.bende lorlu pasta ve tatlı yapıp siteme koymuştum.sizinkide harika olmuş.ellerinize sağlık
        sevgilerimle

        YanıtlaSil
      13. Müge'ciğim,
        Ben o hikayeleri çok büyük zevkle okuyorum, eminim ki herkes benimle aynı fikirde:))

        Canım, pastan ise o kadar hafif görünüyor kiii....

        Ellerine sağlık canım benim,

        Kocaman, sımsıcak sevgiler...

        YanıtlaSil
      14. Hııı merak ediyorum bize de yap lütfen ellerine sağlık.
        Sevgime selam

        Sevgiler

        YanıtlaSil
      15. Sevgili Müge,

        Bu da muzlu rulo pastan da süper görünüyorlar, ellerine sağlık.

        Sevgilerimle.

        YanıtlaSil

      Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
      Sevgiler
      Müge Karahan