Tatlıyı biraz daha az baskın bir tatla yemeyi çok severim. Bu tatlı da supanglenin yoğun çikolata tadını, tavuk göğsünün yumuşacık ama ferah tadı ile dubleliyor.
Tarifi Lezzeti_aşk sayfasından denedim.
Malzemeler:
Tavuk Göğsü için;
- 125 gr tereyağ ya da margarin (Ben Teremyağ kullandım)
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 paket (100 ml) krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday kullandım)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 100 gr bitter çikolata
Yapılışı:
- Tavuk göğsü için tencereye yağı koyup eritiyoruz.
- Eriyen yağa unu ekleyerek kokusu çıkana kadar (rengi değişmemeli) kavuruyoruz.
- Sütü ekleyerek karıştırarak topaklanmayı engelliyoruz.
- Yoğunlaşmaya başlayınca şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Fokurdayınca kapatıp vanilya ekleyerek mikserle 5 dk kadar çırpalım.
- Kaselere doldurup soğumaya bırakalım.
- Supangle için tereyağ, vanilya ve çikolata haricinde tüm malzemeleri bir tencereye alarak karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağ, vanilya ve çikolatayı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
- Ara ara çırparak supangleyi soğutalım.
- Sonrasında tavuk göğsü koyduğumuz kaplara supangleyi de paylaştıralım.
- Buzdolabında bekletip servis edelim.
Afiyetle, sağlıkla