Sayfalar

29 Mart 2020 Pazar

BAZLAMA




Evde ekmek yapmanın en pratik hali bu bazlama olmalı.. Kahvaltıdan hemen önce hamuru hazırlarsanız kahvaltı esnasında pişirip sıcacıkken içine tereyağ ile yemek efsane oluyor söylemiş olayım :)


Malzemeler:

  • 1 bardak yoğurt (sulu kısmından)
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı bardak un (Azar azar koyun, ele yapışmayan rahatça şekil alan bir hamur olmalı)

Yapılışı:
  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alıyoruz.
  2. Ele yapışmayan, rahatça toparlanan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan ufak parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta elimizle ya da bir merdane ile açıyoruz.
  4. Ocakta ısıttığımız teflon tavada (yağ konmuyor) ön arka pişiriyoruz.
  5. Çok süratli pişiyor, başından ayrılmayın :)

Afiyetle, sağlıkla




2 yorum:

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan