Sayfalar

23 Ocak 2019 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİLİ BROWNI



Son derece derleme bir tarif .. Ama sonuç çok lezzetli.. Çay sofralarınıza ithafen...

Malzemeler:

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az süt
Kek Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Çikolata Sos İçin;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  1. Önce muhallebiyi yaparak başlıyoruz. Sütün hepsini kullanmayacağız. 
  2. 1 bardak süt, un, şeker ve vanilyayı bir kasede karıştırıp tel süzgeçten süzerek tencereye alıyoruz.
  3. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz.
  4. Koyulaştığında tereyağı ekleyerek mikserle çırpmaya başlıyoruz. Çırparken kalan 1 bardak sütten, muhallebinin kıvamını krema şeklinde ayarlayarak azar azar ekliyoruz. Krema kıvamında pürüzsüz hale gelen muhallebiyi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. 
  5. Çikolata sos için 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt ve diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok koyu olması halinde ayırdığımız yarım bardak su ile bir miktar kıvamını açıp akıcı hale getiriyoruz.
  6. Bir tepsi ya da düz bir kek kalıbını (ben dikdörtgen bir fırın kabı kullandım) iyice margarin ya da tereyağ ile yağlayarak hazırlıyoruz.
  7. Keki için önce yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  8. Sıvı malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  9. Son olarak un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip bir spatula ile iyice sıvılara yediriyoruz. 
  10. Yağladığımız kaba döküp 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  11. Kek pişerken kek sosu malzemelerini bir kasede karıştırarak hazırlıyoruz.
  12. Kek pişince çatalla gelişigüzel delerek sosu her yerine dengeli şekilde döküp, keki ıslatıyoruz.
  13. Bir müddet sosu çekmesini bekliyoruz.
  14. Sosu çeken kekin üzerine önce muhallebiyi sonra da üzerine çikolata sosu dökerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan