Son derece derleme bir tarif .. Ama sonuç çok lezzetli.. Çay sofralarınıza ithafen...
Malzemeler:
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
- 1/2 su bardağından 1 parmak az süt
Kek Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Çikolata Sos İçin;
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Önce muhallebiyi yaparak başlıyoruz. Sütün hepsini kullanmayacağız.
- 1 bardak süt, un, şeker ve vanilyayı bir kasede karıştırıp tel süzgeçten süzerek tencereye alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz.
- Koyulaştığında tereyağı ekleyerek mikserle çırpmaya başlıyoruz. Çırparken kalan 1 bardak sütten, muhallebinin kıvamını krema şeklinde ayarlayarak azar azar ekliyoruz. Krema kıvamında pürüzsüz hale gelen muhallebiyi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sos için 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt ve diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok koyu olması halinde ayırdığımız yarım bardak su ile bir miktar kıvamını açıp akıcı hale getiriyoruz.
- Bir tepsi ya da düz bir kek kalıbını (ben dikdörtgen bir fırın kabı kullandım) iyice margarin ya da tereyağ ile yağlayarak hazırlıyoruz.
- Keki için önce yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip bir spatula ile iyice sıvılara yediriyoruz.
- Yağladığımız kaba döküp 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
- Kek pişerken kek sosu malzemelerini bir kasede karıştırarak hazırlıyoruz.
- Kek pişince çatalla gelişigüzel delerek sosu her yerine dengeli şekilde döküp, keki ıslatıyoruz.
- Bir müddet sosu çekmesini bekliyoruz.
- Sosu çeken kekin üzerine önce muhallebiyi sonra da üzerine çikolata sosu dökerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan