Sayfalar

28 Eylül 2018 Cuma

KABAK SPAGETTI


Geçtiğimiz 3 gün boyunca iş nedeniyle Gaziantep'teydim. Tabii oraya gidince neler olduğunu hepiniz az çok biliyorsunuz :) Sabah katmer, öğlen katmer ve akşam katmer yemekten kat kat olduk :)
Döner dönmez rutin düzene elbette girdim yoksa sonu beni çok üzerdi eminim ..

Dün akşam evde kendime Kabak Spagetti yaptım, tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Bu yemeği yapmanız için şerit halinde kesen bir doğrayıcıya ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım..

Malzemeler: (Ölçü 1 kişiliktir, kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)

  • 3 adet kabak
  • 1 avuç kıyma
  • 1 minik soğan (oldukça küçük boy)
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Kabakların kabuklarını soyup şerit doğrayıcı ile doğruyoruz. Ben çekirdekli kısmını almadım zira benim evdeki kabaklar hayli çekirdekli çıktı, siz de ona göre doğrayabilirsiniz.
  2. Bir tencereye tuzlu su hazırlayıp içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı da dökerek kabakları 5 dk haşlıyoruz. (Zaten ince oldukları ve kabak çok çabuk piştiği için çok pişirmeyin, spagetti gibi olmayacaktır)
  3. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup kıymamızı kavuruyoruz.
  4. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Haşlanan kabakları bu esnada süzüp bir kenarda bekliyoruz. (Süzdüğünüz sudan 1 çay bardağı ayırmanız gerekiyor)
  6. Tavada kavrulan soğan, kıyma ve sarımsağa salçayı ekleyerek ayırdığımız su ile sosun kıvamını açıyoruz.
  7. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kabakların üzerine servis ediyoruz.
Ben yerken üzerine bir kaşık da ev yoğurdu koydum, harika oldu ..

Afiyetle, sağlıkla


12 Eylül 2018 Çarşamba

RUŞEYMLİ TUZLU KEK


Uzun bir ara oldu yine.. Tatiller, bayramlar bitti, evimize döndük. Tatilde alınan kiloları verme zamanı. Haftasonu yaptığım bu kek diyet yaparken tutan "TUZLU KRİZİ"me birebir geldi, elbette hepsini yemedim :) Ama çayın yanına bir şey yiyebilme fikri bile beni mutlu ediyor :)

Malzemeler: 

(23 cm kelepçeli kalıpta pişirdim, diyette olan birini 3-4 gün idare edebilir ancak tadı o kadar güzel ki diyette olmasanız bile, sağlıklı atıştırmalık statüsünde güzel bir tarif)
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır (konmasa da olur)
  • 5-6 yemek kaşığı buğday ruşeymi (kaşıktan akmayan cıvık bir hamur olmalı, elle toplanmamalı ama kek gibi akışkan da olmamalı)
Yapılışı:

  1. Yumurta, yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu (Ruşeym hariç) bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  2. Peynir ve mısırı da ilave ediyoruz.
  3. Kıvamını bulana kadar kaşık kaşık ruşeym ekliyoruz. (Verdiğim ölçüden az ya da bir kaşık fazla olabilir, malzemeye göre değişkenlik gösterecektir.)
  4. Cıvık ama koyu bir hamur olunca, yağlı kağıt serilmiş 23 cm çapınca bir kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayıyoruz. (Kelepçeli kalıp yoksa bir borcam da olur, boyunu çok büyük tutmayın, fazla ince olacaktır.)
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla