Sayfalar

27 Mart 2018 Salı

UNSUZ PIRASA BÖREĞİ


Arada da olsa biliyorsunuz, sağlıklı tarifler de yok değil sayfamda :) Haftasonu abartmalarından sonra yine her pazartesi olduğu gibi disipline giriverdim. Bu yemek de dün akşam çıktı mutfaktan. Tarifi annem bir yerde okumuş, nerede okuduğunu pek hatırlamıyordu ama anlattıklarından yola çıkarak yaptım, sonuç çok lezzetli, omletimsi ama içindeki çörek otu ile börek hissi de veren bir tat oldu.

Malzemeler:
  • Yarım kg pırasa 
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Pırasaları çok ince şekilde doğruyoruz.
  • Bir tencereye alıp yağ koymadan pırasaların yumuşaması ve ezilmesi için karıştırarak kavuruyoruz. (Yağ olmadığı için dikkatlice yakmadan kavurmak gerekiyor)
  • Bir kasede yumurta, yağ, peynir, kabartma tozu, çörek otu, dereotu, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
  • Çok büyük olmayan yuvarlak bir tepsi ya da borcama yağlı kağıt koyuyoruz.
  • Kavrulan pırasaları yumutalı karışımın içine katarak iyice harmanlıyoruz.
  • İç harcımızı hazırladığımız tepsiye dökerek yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık 25 dk) pişiriyoruz.
Afiyetle , sağlıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan