Malzemeler:
- 1 paket mantar (Sanırım 300 gr oluyor, paketler tam emin değilim ama keyfe göre yapılabilir, kişi sayısı dikkate alınabilir bence)
- 2 adet kırmızı biber (kapya)
- 3 adet yeşil biber (çarliston ya da köy biberi)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Mevsimi ise bir tane domates (ben kullanmadım)
- Tuz, karabiber, kekik
- Üzeri için rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Mantarların üzerine zeytinyağı ayrıca gezdiriliyor
Yapılışı:
- Mantarların saplarını çıkartıp yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz. (sapları ile omlet yapılabilir)
- Bir tavada zeytinyağını hafifçe ısıtıyoruz.
- Biberleri orta büyüklükte (çok büyük olmasın) doğrayıp tavaya alıyoruz. Biberler iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak yakmadan pişiriyoruz. Bu aşamada domates kullacaksanız yemeklik doğranmış şekilde ilave edebilirsiniz.
- Biberler yumuşayınca salçayı ekliyoruz. Biraz sıcak su (1-2 yemek kaşığı) ilave ederek, salçanın sos içinde açılmasını sağlıyoruz. Çok sulu olmamalı, suyunu çektiriyoruz.
- Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırıyoruz.
- Limonlu suda bekleyen mantarları kurulayarak bir fırın kabına alıyoruz.
- Mantarların üzerine çok hafifçe yağ gezdirip, tuz ve karabiber serpiyoruz.
- Hazırladığımız sostan mantarların önce içine içine dolduracak şekilde sonrasında genel şekilde döküyoruz.
- 200 derece fırına verip biberlerin hafifçe kızarmasını bekliyoruz, bu aşamada mantarlar pişiyor.
- Biberler kızarınca rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan