Sayfalar

17 Ocak 2018 Çarşamba

BİBER SOSLU FIRIN MANTAR



Mantarla olan ilişkim hep iyi olmuştur. Eşim yemez o yüzden genel yemeklerimizin içerisinde pek kullanamıyorum ama başrolü mantar olan özel yiyecekler kendime sıkça pişiriyorum. Annemle afiyetle yiyoruz. Bu pratik ama oldukça güzel yemeği de geçenlerde yine iş dönüşü kısa bir sürede pişirdim. Biz ana yemek niyetine yedik ama güzel bir bonfile ya da tavuk pirzola yanına oldukça güzel bir garni olabilir. Ya da bir davet sofrasında arasıcak..

Malzemeler:

  • 1 paket mantar (Sanırım 300 gr oluyor, paketler tam emin değilim ama keyfe göre yapılabilir, kişi sayısı dikkate alınabilir bence)
  • 2 adet kırmızı biber  (kapya)
  • 3 adet yeşil biber (çarliston ya da köy biberi)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Mevsimi ise bir tane domates (ben kullanmadım)
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Üzeri için rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Mantarların üzerine zeytinyağı ayrıca gezdiriliyor
Yapılışı:
  • Mantarların saplarını çıkartıp yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz. (sapları ile omlet yapılabilir)
  • Bir tavada zeytinyağını hafifçe ısıtıyoruz. 
  • Biberleri orta büyüklükte (çok büyük olmasın) doğrayıp tavaya alıyoruz. Biberler iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak yakmadan pişiriyoruz. Bu aşamada domates kullacaksanız yemeklik doğranmış şekilde ilave edebilirsiniz.
  • Biberler yumuşayınca salçayı ekliyoruz. Biraz sıcak su (1-2 yemek kaşığı) ilave ederek, salçanın sos içinde açılmasını sağlıyoruz. Çok sulu olmamalı, suyunu çektiriyoruz.
  • Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırıyoruz.
  • Limonlu suda bekleyen mantarları kurulayarak bir fırın kabına alıyoruz. 
  • Mantarların üzerine çok hafifçe yağ gezdirip, tuz ve karabiber serpiyoruz. 
  • Hazırladığımız sostan mantarların önce içine içine dolduracak şekilde sonrasında genel şekilde döküyoruz.
  • 200 derece fırına verip biberlerin hafifçe kızarmasını bekliyoruz, bu aşamada mantarlar pişiyor.
  • Biberler kızarınca rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan