Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 3 su bardağı un (hepsini birden ilave etmemek gerekir)
Yapılışı:
- Süt ve kremşanti bir kasede çırparak koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
- Başka bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtalı karışıma sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kremşantiyi yumurtalı karışıma ekleyerek spatula ile yediriyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve 2,5 bardak unu bir kasede karıştırıp eleyerek kremşantili, yumurtalı harca ekliyoruz. Spatula ile karıştırıyoruz.
- Kıvamına göre biraz daha un ekleyebiliriz. (Koyu akıcı bir kıvamda olması gerekir)
- Karışımın yarısına yakın bir bölümü başka bir kaseye aktarıp kakao karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını yağlıyoruz.
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Kalıba biraz beyaz harç döküp üzerine kakaoludan gezdiriyoruz. Tekrar beyaz döküp yine kakaoludan gezdiriyoruz. Bu şekilde tüm harçları bitirene kadar tekrarlıyoruz.
- Keki fırına verip yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. (süre fırından fırına değişir)
- Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edip fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,