Herkes sizden tarif isteyecek hazır olun :)
Evet bu kadar iddialıyım. Çünkü bu tatlıyı ben ilk yediğimde hemen tarifini istedim :) Tatlıyı yapan, uzun yıllar ABD'de yaşayan ve cafe işleten bir tanıdığım. O direk kasede yapmıştı ve benim o gün bu tatlıyı yemem tamamen tesadüften ibaretti. Meğer bu tesadüf değil kadermiş :)
Bendeki buluşma için menüyü oluşturduğumuzda denemeye karar verdim yapmaya ama böyle kavanozda servis ederek.. Aras hala kavanozdaki meyvelerden yediği için bir hafta kavanoz biriktirmek yetti :) Alt yapı hazırdı sıra malzemelerdeydi. Onları da alınca yapım aşaması.. Hiç zor değil, korkulacak bir şey yok :) Hadi hemen deneyin..
Orjinal adı MOUSE - O - CHOCOLA ymış !
Malzemeler: (15 kavanoz - 4 adet de kase çıktı )
Beyaz Muhallebisi :
- 1 litre süt
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilya
Çikolatalı Mousse:
- 7 yumurta
- 4 paket bitter kakaolu çikolata (80 grlık paketler , ETİ KARAM kullandım)
- 4 yemek kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Diğer Malzemeler:
- 5 adet muz
- 200 gr savuyer bisküvisi
- Bisküvileri ıslatmak için süt
Yapılışı:
- Yumurtaların sarıları ve beyazları itina ile ayrılır.
- Yumurtanın akları kar haline gelene kadar çırpılır.
- Çikolata ufak doğranır ve bir kaseye alınır. Çikolata, nesacafe ve tereyağ benmari usulü ile eritilir.
- Homojen kıvama gelen bu karışıma teker teker yumurta sarıları ilave edilerek karıştırılır (hala sıcak suyun üzerindeyken)
- Tüm yumurta sarılarını karıştırdıktan sonra ateşten alınır ve yumurta akından azar azar ilave edilerek köpükleri söndürmeden karıştırılır. (bir tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırma hareketiyle)
- Muhallebisi için un, süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınarak, devamlı karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alınır.
- Tereyağ eklenir ve 10 dk kadar mikserle iyice çırpılır.
- Muzlar dilimlenir.
- Bisküviler süte batırılarak ıslatılır. Servis edilecek kasenin dibine yerleştirilir.
- Üzerine muhallebi dökülür.
- Dilimlenen muzlardan dizilir.
- Son olarak çikolatalı mousse dökülerek, soğutularak servis edilir.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan