Sayfalar

6 Aralık 2013 Cuma

PEÇETE KATLAMA - PEÇETEDEN ÇATAL BIÇAKLIK

Aralık ayı gelince mailleriniz, yorumlarınız yılbaşı odaklı oluyor haliyle. İkram önerileri, servis önerileri, süsleme çeşitleri gibi detaylardan bahsetmemi istiyorsunuz genellikle.
Yılbaşı sofralarını farklı kılmak adına bir peçete katlama metodunu paylaşacağım bugün sizlerle. Yılbaşı temalı peçetelerle ya da düz renk daha kibar bir modelle sofranızda bu küçük dokunuşla fark yaratmamanız işten değil.

Peçeteyi katlama safhalarını adım adım fotoğrafladım ancak elimden geldiğince yazarak da anlatmaya çalışacağım.


Peçete Katlama

1- Kullanacağımız peçeteyi alıyoruz ve kat kısmı yukarıda olacak şekilde masaya yerleştiriyoruz.
2- Birinci katını peçetenin ortasına doğru getirerek katlıyoruz.
3 & 4 - Kenardan başlayarak yaklaşık 2 cm kalınlığında, 3. resimde gördüğünüz o üçgen alan bitene kadar kat izini tırnağımızla belirginleştirerek katlıyoruz.

Peçete Katlama

5- İkinci kat kısmını diğer katladığımız kısmın ucuna kadar getirip tırnağımızla iz yapıyoruz.
6- aynı şekilde onu 2 cm kalınlığında diğerinin yanına gelene kadar katlıyoruz.
Peçete Katlama

7- Peçeteyi ters çevirip boyuna olacak şekilde orta noktaya katlıyoruz. Diğer yarısını da ortada birleştiriyoruz.
8- Kat kısımları altta kalacak şekilde peçeteyi düz olarak artık kullanabiliriz.
9- Çatal ve bıçağı peçetenin içine koyarak masamızda kullanabiliyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

1 yorum:

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan