Sayfalar

30 Mayıs 2013 Perşembe

ÇEKİRDEKLİ & ZEYTİNLİ POĞAÇA

Çekirdekli Poğaça

Aniden çaya gelen misafirleriniz için buzlukta saklayabileceğiniz bir tarif. Mis gibi mahlep kokusu ile harika bir ikram önerisi..
Şekillendirdikten sonra tepside buzlukta 1 saat kadar bekletip, daha sonra buzdolabı poşetlerine koyarsanız aniden bir misafiriniz olduğunda ya da canınız çayın yanına farklı bir şeyler çektiğinde tek yapmanız gereken ısınmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepside poğaçalarınızı pişirmek olacak. Üstelik hiç çözdürmeden..

Malzemeler:
  • 1 yumurtanın tamamı ve 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olmalı, yaklaşık 3-3,5 su bardağı kaldırır ancak birden dökülmemesini öneririm.)
  • İçine dilimlenmiş siyah zeytin
  • Üzerine çekirdek taneleri
Yapılışı:

  1. Fırını 180 derecede ısıtıp tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. (Buzlukta dondurursanız direk bu işlemi yaparak pişirebilirsiniz)
  2. Hamuru hazırlamak için bir kasede yumurta,yoğurt,yağlar,tuz,şeker,mahlep,sirke ve kabartma tozunu aldığı kadar un ile yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumuzda açarak ortasına zeytin koyup kapatıyoruz. Hazırladığımız poğaçaları tepsiye diziyoruz.
  4. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekirdek serpiyoruz.
  6. Üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) fırında pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,


20 yorum:

  1. Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Bloğunuzu çok beğeniyorum ve takipteyim. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selda blogunu hemen ziyaret edeceğim sevgiler

      Sil
  2. ellerine sağlık canım..:)
    bu gün poğaça var bende de..:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretin için sevgiler

      Sil
  3. Ellerine saglik canim...
    Eminim cok lezzetli olmustur..

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili emel teşekkür ederim ziyaretin için

      Sil
  4. Çok leziz gözüküyorlar , en kısa zamanda denemem gerekli :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık böyle dayanıklı poğaçalara bayılıyorum
    nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık böyle dayanıklı poğaçalara bayılıyorum
    nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fatma evet bu pratikiği sayesinde çok tercih edileceğini düşünüyorum

      Sil
  7. Mügecim hem çekirdek içi,hemde zeytine bayılırım..Poaçalarını çok sevdim,yarın kahvaltıya hemen yapıyorum..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursencim yorumunu heyecanla bekliyorum

      Sil
  8. börek tarifleri gerçekten çok güzel

    YanıtlaSil
  9. börek tarifleriniz gerçekten çok güzel tebrik ederim sizi

    YanıtlaSil
  10. Deepfreze ürünlerine bayılırım mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuzu bekliyorum sevgiler

      Sil
  11. Hımm nefsi görünüyor Sevgili Müge. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Aysegul4:18 ÖÖ

    Harika gorunuyor.ne kadar saklayabiliriz buzlukta?

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan