Börek gibi de tüketilir, yemek gibi de ... Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos koyarsanız birden mantıya bile dönüşür.. Denemesi bedava :)
Bu ara yazılarımı sıklaştırdım mı ne? Tebrik edin beni hadi :) biraz motivasyona ihtiyacım var :) Ama itiraf ediyorum bu yoklukta bir şeyler çıkartmakta hayli zorlanıyorum. Allahtan bir şeyler pişirmek için vesilelerim oluyor da malzeme çıkıyor, yoksa yine aynı yazı ile ayları geçirirdi zavallı blogum.
Cumartesi günkü davet için menü oluşturduğumuzda aklımda Oktay Usta'da seyrettiğim bu böreği demek vardı. Malzemelerde kendimce çok ufak tefek bazı değişiklikler yaptım. Biz çayla tükettik ama yukarıda da söylediğim gibi bence bir akşam yemeği konseptinde de hoş bir ikram olabilir.
Malzemeler:
İç harcı için :
- 200 gr kıyma
- 3-4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş - suyu sıkılmış)
- 1 su bardağı mısır konservesi
- 1 adet büyük boy haşlanmış havuç
- tuz - karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 8 adet milföy hamuru
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
- süslemek için çörek otu ya da susam
Yapılışı :
- Öncelikle köfte harcını hazırlıyoruz. Bir kasede kıyma, soğan, bayat ekmek, salçayı tuz, karabiber ve zeytinyağ ilave ederek yoğuruyoruz.
- Köfte harcına mısırı da ilave ediyoruz.
- Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
- Tepsimizi yağlayarak hazırlıyoruz. (Yağlı kağıda milföy yapışabilir diye denemedim)
- Tezgahımızın üzerinde 4 milföy hamurunu üste, 4 hamuru alta kesişme yerlerini bir miktar üst üste getirecek şekilde yanyana dizerek bir dikdörtgen şekil elde ediyoruz. Kat yerlerini iyice yapıştırarak merdane ile hafifçe bastırarak hamurumuzu genişletiyoruz. (milföyleriniz oda ısısında biraz beklerse daha rahat çalışırsınız)
- Hamurun orta kısmına köfte harcımızı uzunlamasına koyuyoruz. (Dikdörtgenin ortasında uzun bir köfte gibi düşünün)
- Harcın üzerine haşlanmış havucumuzu da uzun şeritler halinde keserek yerleştiriyoruz.
- Şimdi hamuru köfteye sararak rulo yapıyoruz.
- Son olarak da ruloyu simit şeklinde yuvarlak yaparak uçlarından birleştiriyoruz.
- Bu simidi yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini bir bıçakla kontrol etmenizi öneririm.
Afiyetle & sağlıkla,
Ben bu böreği hiç kimseyle paylaşmadan yiyebilirimm:)
YanıtlaSilofff süper görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla..
o ne fotoğraf öyle! ekrandan fırlıyor:) süpper bir tarif daha kazandırdın bize, pırasalaı tavuklu milföyden sonra, öptüm seni kocaman:)
YanıtlaSilharika bir börek olmuş nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilMügecim ellerine sağlık,nefis görünüyor..Hepsini yiyebilirim...
YanıtlaSilÇokkkk güzel olmuş, çok lezzetli....
YanıtlaSilTebrikleeerr! :)) ve lütfen böyle devam edin, cok mutlu oluyorum! Sevgiler, Feyza
YanıtlaSilElinize saglik olsun harika gozukuyor.
YanıtlaSilahahahhaa :) çok teşekkür ediyorum beni mutlu ettiniz hepiniz, ne güzel yazmışssınız yorumlarınızı. Böreği beğenmenize çok ama çok sevindim. evet görüntüsü hayli iştah kabartıcı bu böreği sıkça pişireceğe benziyorum ben de.
YanıtlaSilTekrar hepinize teşekkürler
Ben sarmısaklı yoğurtlu üzerine soslu alayım:)))
YanıtlaSilharika elinize sağlık , sevgiler
Mis gibi kizarmis ellerinize emklerinize saglik afiyetzler olsun hayirli aksamlöar .
YanıtlaSilÇok güzel birşey olmuş
YanıtlaSilbir ara birkaç yerde daha gördüm sizinkini görünce de dedim bir köftesever olarak hala denemedim:-:
Ellerinize sağlık.