Şimdi burnumun direği sızladı yazmaya başladığımda. Yalova'da akşamüzeri çay saati için yapmıştım ve şu anda orada olmayı istedim, hem de nasıl...
Daha önce başka bir tarif paylaşmıştım ama bu son yaptığım keki daha çok beğenince sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ (yağ miktarını arzuya göre azaltabilirsiniz)
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 kase iri dövülmüş ceviziçi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Havucu rendeliyoruz. Yumurta-şeker karışımına süt, sıvıyağ ve havuç rendesini de ilave ediyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve 2,5 su bardağı unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (Kıvamı sulu olursa un ilave edebilirsiniz)
- Tarçın ve cevizi de ekleyerek, kek karışımını, margarinle yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.
- Yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini kürdan ya da bir bıçak saplayarak kontrol edip fırından alıyoruz.
kek yemeyi seviyorum havuçlu keke de hiç dayanamam ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)sevgiler...
YanıtlaSilHavuçlu kek yazısını gördüm 'Issız Adam' filmi aklıma geldi birden:))) ben çok severim bol havuç bol ceviz üfff canım nasıl istedi:))) eline sağlık canım:)) sevgiler
YanıtlaSilgünlerdir burnuma gelen havuçlu kek buradaymış demek:))ellerine sağlık nefis görüntü
YanıtlaSilçayın yanında çok güzel giderler elerinize sağlık:) yeni bir blog açtım sizide oraya bekliyorum sevgiler... http://reyhankokulu.blogspot.com/
YanıtlaSileline sağlık...kek çayla şahane olur.özellikle de havuçluysa...
YanıtlaSilEv halkının favori kekidir.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
Aslında herkes klasik olsa da illa ki bir farkı vardır anlayışları nedeniyle kendilerine has olan tariflerini yayınlasınlar.Örneğin ben annemin yayla çorbasını nerede içsem anlarım ayrıdır benim için ki baktığımızda yayla çorbası herkesin annesi yapar ama işte her evin soğan doğraması ayrıdır misali bu da farklı olabiliyor.Şimdi bu havuçlu kekte dediğiniz gibi diğerinden farkı vardır muhakkak,iyi ki yayınlamışsınız.Çok teşekkürler,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR,ELİNİZE SAĞLIK! BU KEK FAVORİ KEKLERİMDENDİR BENİM DE..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hoşgeldin:)))
YanıtlaSilbenimde favori keklerim arasındadır, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilacaba normal borcam veya annemin normal kek tepsisinde yapsam davul fırında olurmu?
YanıtlaSilfarklı bir tat olsa gerek,güzel duruyor. denemek lazım :)
YanıtlaSilcaba normal borcam veya annemin normal kek tepsisinde yapsam davul fırında olurmu?
YanıtlaSil11:12 PM