- 3 adet kabak rendesi
- 50 gr (bir avucun yarısı kadar diyebiliriz) beyaz peynir
- ince kıyılmış dereotu (1 avuç)
- ince kıyılmış maydanoz (1 avuç)
- ince kıyılmış 3 sap taze soğan
- 1 adet ufak boy kurusoğan (ufak yemeklik doğranacak)
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tepeleme yemek kaşığı kepekli un (daha da alırsa ekleyebilirsiniz) (normal un da kullanılabilir)
- tuz - karabiber - kırmızı pul biber
- 3 adet yumurta
Yapılışı :
- Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
- Fırın kabımızı margarin ile yapışmaması için yağlıyoruz.
- Rendelenmiş kabakların iyice suyunu sıkıp bir kasede diğer tüm malzemelerle iyice karıştırıyoruz. (Kaşıktan akmayan bir kıvam olması gerekiyor, buna göre unu ayarlayabilirsiniz)
- Yağlanan fırın kabına döküp yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz. Kek kontrolü yapar gibi kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyetle & sağlıkla,