Bezelyeyi çok severek tüketiyorum.Her yaz, mevsimi biterken pazardan bezelye alıp, ayıklayıp derin dondurucuda kışın değerlendirmek için muhakkak stokluyorum. Eminim bir çoğunuz yapıyorsunuzdur.Ama üzülmeyin, eğer yapmadıysanız IGLO'nun bezelyesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen IGLO workshopunda edindiğim bilgi ve deneyimleri sizinle bu hafta içerisinde paylaşıyor olacağım ancak şunu şimdiden söylemem gerekiyor ki IGLO'nun ürünleri toplama biçimi, işleme sokma yöntemi ve saati bizim kendi evimizde yaptığımız bu hazırlıkları dahi gölgede bırakacak şekilde sağlıklıymış. Bu nedenle sanırım önümüzdeki yaz evdeki kış hazırlıklarının bir kısmını yapmıyor olabilirim :)
Daha önce sizlerle zeytinyağlı yemeğini ve nar ekşili salatasını paylaştığım bezelyenin bu sefer kıymalı şeklini paylaşmak istiyorum. Bizim evde parça et tüketimi değerli yemek seçer eşim tarafından pek hoş karşılanmadığı için ben daha ziyade kıymalısını pişiriyorum. Ancak sizler kuşbaşı et (kuzu olursa daha lezzetli olacaktır) ya da kırmızı et sevmiyorsanız tavuk eti ile de aynı tarifi uygulayabilirsiniz elbette.
Yanına pişireceğiniz tereyağlı pirinç pilavı ile de mönünüz tamamdır.
Malzemeler:
- 1 kg bezelye (burada kastettiğim ayıklanmamış bezelye kilosudur, ayıklanmış olarak değerlendirmek gerekirse 1/2 kg yeterli olacaktır)
- 1 adet kurusoğan
- 150-200 gr yağsız dana kıyma (tercihen kuşbaşı et ya da tavuk da kullanılabilir)
- 1/2 su bardağı domates püresi (bu da yaz sonunda yaptığım hazırlıklardan, eğer yoksa 2 adet domatesin rendesi kullanılabilir)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz - karabiber
- 3-4 yemek kaşığı mısırözü yağ
Yapılışı:
- Tenceremize yağı koyup kıymayı kavuruyoruz. Kısık ateşte kıyma renk değiştirip pişene denk bu işleme devam ediyoruz.
- Kuru soğanı çok ufak şekilde doğrayıp sotelenen kıymaya ekliyoruz ve bir müddet de beraber pişiriyoruz.
- Sonrasında salçalar ve domates rendesini ilave ediyoruz. Bu şekilde 2-3 dakika pişirip baharatını ayarlıyoruz.
- Bezelyeleri katıp üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyor, kısık ateşte pişmek üzere bırakıyoruz.
Yaklaşık 25-30 dk pişirmemiz yeterli olacaktır. Eğer suyunu çok çekerse, arada sıcak su ilave edebiliriz.
Afiyetle & sağlıkla,
böyle fotograflarla rejimdeki bir insanı yoldan çıkardığının farkındamısın?:)
YanıtlaSilbezelye ve pilavı yanyana çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİglo ürünlerini beğenmiş olamna çok sevindim Mügecim. Kursta seninle konuştuğumuz gibi sadece lezzetli değiller aynı zamanda çok sağlıklılar. Zaten bu yüzden lezzetliler.
YanıtlaSilÖzellikle ileride bebişine mamalar hazırlarken daha da çok kullanacağına eminim.
1 avuç İglo sağlık demek:))
Yemeğin nefis canım
Ellerine sağlık
Bu arada fotoloru sana ve sevgili Seda`ya gönderdim
Bilgine:)
Sevgiler
Tijen AKTAY
İGLO Yemek Danışmanı
bende stoklayıp atıyorum buzluğa,mis gibi pişirip, yiyip büyüyoruz:)))doğumdan sonra da özellikle tavsiye ederler,süt yaparmış:))))ellerine kollarına sağlık canım,nefis görünüyor
YanıtlaSilöpüyorum sizi:)
Benim çocuklarda bezelyeyi çok sever ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
hımmm süper görünüyor. parça et sevmeyen benim için de iyi bir tarif oldu. teşekkürler...
YanıtlaSilPilav süper görünüyor,bezelyeyi sevmediğim için:)Ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilBENDE HEP BEZELYEYİ KIYMALI YAPARIM AMA SENİNİKİ DAHA Bİ GÜZEL GÖRÜNDÜ GÖZÜME ELLERİNE SAĞLIK selametle...
YanıtlaSilMügecim, bezelyeyi her tür tüketirim, kıymalı, salata, pilav, börek..Severim yani. Bu halde de çok besleyici oluyor..Eline sağlık canım..
YanıtlaSilbezelye ye bayılırım bende.. ellerine sağlık mügecim..
YanıtlaSilsevgiler
çok güzel...
YanıtlaSil