Son üç aydır, ay başı farklı bir anlam kazandı bizler için. Maaş almanın, kira ödemenin ve diğer tüm rutin işlerin dışında bir anlamı var artık. Ajanda ...
Dergiyi çıkartmaya başladığımız ilk günden itibaren ayın ilk günü ve son günü arasında farklı bir trafik var hayatlarımızda ve tabii farklı bir de heyecan. Bu ayki konular ne olacak, röpörtaj kiminle olsun, kapağı nasıl yapalım diye her ay başında yapılan konuşmalar ayın sonunda dizgisi, özeleştirisi, son dakika ilaveleri ile gelişiyor... Ve perde ...
Dergi yayında diye yazıyor , Edi'miz ... Sanki içeriği sayısız kez görüp inceleyen biz değiliz.. Bir telaş herkes yeni okuyacak okurlar gibi gidiyoruz Ajanda'nın sayfasına, sahnede nasıl duruyor bakmaya.
İşte böyle bir andı..yine toplanmış Ağustos sayısını konuşuyorduk sanırım. Bu sefer bizim evde toplanmıştık. Adı toplantı hatta beyin fırtınası .. Ama aç karnına olur mu? Olmaz elbette.. Evde ne varsa reçetesi devreye girdi, patlıcanlı spagetti pişti bizim mutfakta.
Gelen dergi ekibi de beğendi, Engin de..Eee hal böyle olunca tarif Yemekbahane'ye düştü tabii...Bugün yine bizdeyiz, Eylül ayını konuşmaya.. Var mı özel bir isteğiniz :) Yemekbahanecilere kıyak geçmiş olayım dedim :)
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 paket spagetti
- 1 adet orta boy soğan
- 200 gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- tuz , karabiber, kırmızı biber
- zeytinyağ
- su
Patlıcanları soyup küp küp doğradıktan sonra kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havluda bekletiyoruz.
Bir tencerede su kaynatıp içine zeytinyağ ve tuz ilave ediyoruz. Spagettiyi pişirdikten sonra süzüyoruz. 2-3 kaşık zeytinyağını kızdırıp süzdüğümüz spagettiyi yağda çeviriyoruz.
Başka bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvıyağında önce küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri yemeklik doğrayıp sotelediğimiz kıymaya ekliyoruz. Salçaları katıp baharatını arzu ettiğimiz şekilde ekliyoruz. Kızarttığımız patlıcanları da ilave edip, üzerine yarım çay bardağı kadar katıyoruz. 3-4 dakika pişmeye bırakıyoruz. Son olarak maydanozunu ekliyoruz.
Spagettinin üzerinde hazırladığımız sosu gezdirerek servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Afiyet olsun sizlerede kolaylıklar diliyorum Mügeciğim sevgiler..
YanıtlaSilajanda çok zevki bir dergi gördüğüm kadarıyla.. sizi de çok mutlu ediyor..
YanıtlaSilpatlıcanlı spagettinizde beni çok mutlu etti müge hanım afiyet bal şeker olsunn:))
Ne güzel yazmışsın Müge , hislerimize tercüman olmuşsun.
YanıtlaSilEmeğinize sağlık, dergiyi bizlerde takip ediyoruz, bu sayısına birazdan bakacağım...
YanıtlaSilPatlıcanlı spagetti dün gece bizim evede konuktu :)
elinize sağlık.
ellerine sağlık bayılırım patlıcanlı pilav ve makarnaya
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilEn sevdiğim, yemekten en çok keyif aldığım makarna çeşididir spagetti. Eline sağlık canım. sevgiler
YanıtlaSilMügecim, makarnan ye beni! diye bağırıyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilFotoğraf süper.
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilpatlicanin her turlusune varim ben :)
mügecim ajandayı çok ama çok begendim emeklerinize sağlık devamnı bekliyoruz
YanıtlaSilspagettine gelince diyecek kelime yok makarnayı çok severim hele bu patlıcanlı ise bayıla bayıla yerim ellerine sağlık
sevgiler