Yemekbahane'yi ilk açtığım günden beri, yeni bir adım atmanın keyfini ilk aldığım günden beri, beni hiç yalnız bırakmadığınız için;
ne zaman yeni bir şey yapmaya gönül koysam, beni hep desteklediğiniz ve övgü dolu sözlerinizle beni cesaretlendirip, yola devam etmemi sağladığınız için sizlere özel bir teşekkür etmem gerekiyor. AJANDA'yı hazırlanırken, aklımda "HADİ İNŞALLAH" ların olduğu kadar "YOKSA ve ACABA"lar da vardı.Ama bildiğim bir şey vardı ki en doğru cevabı "SİZ" verecektiniz ve verdiniz de ... İçimize öyle bir cesaret ve yola devam coşkusu pompaladınız ki bir sonraki sayının heyecanı ile yanıyor yüreğimiz. Hepinize ayrı ayrı TEŞEKKÜR etmek istiyorum, okuyan, yorum yazan, tebrik eden hepinize ...AJANDA'yı ve bizi izlemeye devam edin diyorum :)
Gelelim sebebi bloğumuza. Yemekbahane'ye vesile gerek, sırf günü güzelleştirelim diye değil mi?
Bugünkü vesilemiz ise bu ağızda süper bir keyif bırakarak çıtır çıtır dağılan enfes rulolar. Yapımı da son derece basit. Acemi mutfak şefleri hem de tam size göre !!
Malzemeler:
- 2 yufka
- 1 su bardağı tahin
- 1,5 su bardağı ceviziçi
- 1/2 su bardağı tozşeker
- Üzeri için pudra şekeri
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Yufkamızın ilkini tezgahımıza seriyoruz. Üzerine tahini bir kaşık yardımı ile sürüp, tozşeker ve ceviz serpiyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üstüste olan yufkaları rulo şeklinde sarıp 2-3 cm kalınlığında verev dilimler şeklinde kesiyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri dizip üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerlerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Mügecim eline sağlık. Ben bunu baklava yufkası ile yapıyorum oda güzel oluyor. sevgiler canım
YanıtlaSilMügecim ellerine sağlık nasılda se
YanıtlaSilverim:))Olsada yesem bu ara şekeri
kendime yasakladım:))Öpüyorum...
ellerine sağlık harika görünüyorlar ...
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok süper görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok sık olmasa da ben de yaparım bunu, çok sevilir. ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çıtırlığı resimlerden de belli..afiyet şeker olsun canım
YanıtlaSilbayılırım bayılırım ellerine sağlık canımcım harika görünüyor
YanıtlaSilofffffffffffff bu :)) tahinli heleki çıtır lezzetini tahmin bile edemiyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSilCook guzel gorunuyor,sadece fotograflara bakarak bile insanin gozude karni da doyuyor.
YanıtlaSilHayırlı uğurlu olsun inşallah içinizdeki heves ve istek çoğalarak artsın daha daha iyilere
YanıtlaSilMerhabalarrrr... ben yaptım hiç güzel olmadı malesef tarifede aynen uydum ama :(((
YanıtlaSil