Sayfalar

7 Haziran 2010 Pazartesi

FIRINDA MUSAKKA

musakka



Şu patlıcanın her haline bayılıyorum...
Musakka ise favori yemeklerimdendir. Bazen tencerede pişirebildiğim gibi bazen de fırına veririm. Her ikisinin de keyfi başka elbette ama yanındaki arkadaşı mis gibi tereyağlı pilav oldu mu nasıl yapıldığına pek takılmamak lazım sanırım :)



musakka



Malzemeler:

  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 8 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • tuz, karabiber



Patlıcanları alacalı soyup eşit boyutta halkalar olacak şekilde dilimliyoruz. Tuzlu suda 15-20 dk kadar beklemeye bırakıyoruz.

Havlu kağıtla patlıcanları iyice kuruluyoruz. Bir tavada yaklaşık 2 su bardağı kadar sıvıyağını kızdırıp patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Havlu kağıt serdiğimiz bir servis tabağında patlıcanların fazla yağını çektiriyoruz.




Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları ince ince kıyıyoruz. Derin bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, soğan ve sarımsakları kısık ateşte soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı da ilave edip, beraberce pişirmeye devam ediyoruz. 4 tane biberi doğrayıp, kavrulmakta olan kıymaya ilave ediyoruz. 2 tane domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Doğradığımız domatesleri de ekledikten sonra salçaları da katıyoruz.Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozu da katıp 2 çay bardağı su da ekleyerek kısık ateşte bir miktar pişmeye bırakıyoruz.




Bir borcama bir sıra patlıcan dizip üzerine kıymalı karışım yayıyoruz. En üstte patlıcan kalacak şekilde bu işlemi tekrarlıyoruz. Kalan 1 tane domatesi yuvarlak şekilde dilimliyoruz. 4 tane biberi de ortadan ikiye kesip hazırlıyoruz. Musakkanın üzerini domates ve biber ile süslüyoruz. Kıymalı sosun kalan suyundan üzerine gezdirip musakkayı 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.




Domates ve biberler kızarınca musakkayı fırından alıyoruz.



Afiyetle & sağlıkla,

11 yorum:

  1. ımm nefıss.çok severım patlıcanı.bu tur pişrincede cok sağlıklı oluyor.sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  2. Mügecim eline sağlık. Fırında pişen lezzetlerin tadı ve kokusu bambaşka oluyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Aynen Mügecim her haline aşığım:))El
    lerine sağlık enfes olmuş sizlere afi
    yet olsun öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. nasılda imrendim şimdi enfes görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Inan su saatte bile canim cekti.... O ne güzel bir sebzedir, ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle patlıcanlı herşeyi severim.Musakkayı fırına vermemiştim hiç.Birde öyle yapayım.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Görüntü nefis, ellerinize sağlık. Ben de hep fırında yaparım musakkayı ama uzun zaman olmuş yapmayalı. İlk fırsatta yapacağım, özlemişim. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ben hiç fırında denemedim desem inanır mısın? çok kuru olur gibi gelir bana nedense. ama görüntü hiç de öyle değil diyor. çok güzel, zaten patlıcanlı ne olsa kabuldür. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Patlıcan dedi mi dünya durur. Her halini severim. Hele kızarmış da girmişse yemeğe!

    YanıtlaSil
  10. Merhaba müge hanım blogunuzda Tatlı Tariflerinede yer verirseniz çok seviniriz.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan