Bir gün açıyor, bahar geldi sanıyoruz. Sonra birden bir bakıyoruz yine havada gri renk hakim. Bu haftasonu için de yağışlı diyorlar. Yani Mart karizmasından hiçbirşey kaybetmeden, performansını tam sergiliyor. Bahara var, bekleyin diyor kıs kıs ..
Mevsim böyle gelgitli olunca çorbasız geçmiyor öğünler hala. Benim en sevdiğim ikinci çorba Yayla Çorbasıdır. İlki ne diye soruyorsunuz sanırım :) O da gelecek , o zaman söylerim. Şuna bak hayatımda heyecan yaratıyorum kendi çapımda :) Üç numarada ise Süzme Mercimek Çorbası gelir.
Sizin sıralamanız nasıl ? Domates Çorbası , Tarhana , Ezogelin .. Ay ben bunları da çok severim.. Dur sıralamam şaşacak galiba :)
Bugün Yayla Çorbasının tarifini vereceğim. Muhakkak çoğunuz yapıyorsunuzdur ama bizimkisi acemi mutfak şeflerine yardım olsun :)
Malzemeler:
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt (ekşi olmaması daha iyi sonuç verir)
- 2 yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- Kuru nane (2-3 çay kaşığı, arzuya göre arttırılabilir, azaltılabilir)
- Tuz
- 2 adet Maggy Tavuk Bulyon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pirinçleri patlayana kadar bol suda haşlıyoruz. Derin bir kasede yoğurt ve yumurta sarılarını çırpıp, unu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak soğuk su ilave edip bu karışımı inceltiyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu telsüzgeçten geçirerek tenceremizdeki pirinçlere ilave ediyoruz. Tuz, tereyağ ve bulyonunu katıyoruz. (Bulyon tuzlu olduğu için, tuzu eklerken dikkat etmemiz gerekir) Ocakta sürekli karıştırarak pişirdiğimiz çorbamıza ,koyulaştıkça soğuk su ilavesi yaparak istenilen kıvama (herkes için değişken olabilir) gelmesini sağlıyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. Ocaktan almamıza yakın, nanesini ilave ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Mügeciğim eline sağlık.Çorba olsunda ne olursa olsun diyenlerdenim sıralama farketmez .Çok sevgiler.Mine
YanıtlaSilMügeciğim, ellerine sağlık, ben yayla çorbasını çok severim, kim sevmez ki gerçi. Sevgiler.
YanıtlaSilMÜGECİM BU ÇORBADA EN SEVDİĞİM ŞEY NANE KOKUSU. ELİNE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilbende çok severim bu çorbayı. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili arkadasim, biraktigin yoruma cok tesekkür ediyor ve ellerine saglik diyorum.. Biliyor musun, biraz önce ben de yayla corbasi ictim... Ama benim siralamamda birinci geliyor... Sevgilerimle, yagisli da olsa mutlu bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.sevgi ve saygılarrrr....
YanıtlaSilMügecim ellerine sağlık çorbanın çok iştah açıcı göründüğünü söylemeye zaten gerek yok ama ne kadar başarılı bir çorba fotoğrafı bu! Bravo!
YanıtlaSilevimizde sevilen çorba çeşidinden biridir.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler. mutlu hafta sonları.
YanıtlaSilahahahha :D pişşştttiiii :D
YanıtlaSilyani bahanem olurda bu kadar olur hemde genel temada ortak yaziyla !
ay ozledim ayyyy!
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM SEVGİLER.
YanıtlaSilnefis görünüyor müge hanım emeğinize sağlık harika..
YanıtlaSilMerhaba. Mart ayı yaptı yapacağını yine. Tam "bahar geldi" derken az önce dışarı baktım kar atıştırıyordu. Atalarımız doğru söylemiş "Mart kapıdan baktırır, kazma, kürek yaktırır" diye. Yayla çorbası da bu havada harika olur, sıcacık, mis gibi... Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Bizler belki "herkes biliyor" diye en temel tarifleri yayınlamaya çekiniyoruz ama hiç yemek yapmayı bilmeyenleri de düşünmek, onlara da faydalı olmak gerek. Soğuk kış gününden sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilçorba nefisss görünüyor,
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler,öpücükler
Bugün biz de iş yerind eiçtik sıcak sıcakkk ohhh nefiissss ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
İşte benim çorbam!
YanıtlaSilHarikadır ben çok ama çok severim:)
annemden her daim isteyeceğim 3lezzetten biridir.
ellerinize sağlık burdan gördüğüm kadarıyla sevdiğim kıvamda katı yani:)
çorbayı sizin tarifinizle yeniden deneyeceğim. teşekkürler çok
YanıtlaSililk defa yapıcam ama çok severm sizn tariflerinize güveniyorum tesekkurler:)
YanıtlaSil