Ben bu böreğin adını Patirik Böreği olarak değiştiriyorum :) Patirik de ne mi ? Patirik , trakyalıların koltukdeğneğine verdikleri ad :) Eeee ben de 2 aydır koltukdeğneği ile gezince evde bir patiriktir alıp gidiyor.Bu böreği yaptığımızda anneme dur kesme, ufak dilimler yapmayalım, çubuk gibi olsun adı da "patirik böreği" olur dedim :) Annem bastı kahkahayı. Adını sanını istediğiniz gibi koyun ama muhakkak tadına bakın. Bir tane yetecek sanıyorsanız, şimdiden yanıldığınızı söyleyebilirim.
Bizim kızlar da önce yeter dediler ama....
Malzemeler: (12 adet börek)
- 1 kg pırasa
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz - karabiber
- 3 adet yufka
- yufkaların üzerine sürmek için sıvıyağ
- yumurta sarısı
Pırasaları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağını koyup pırasaları pişene kadar soteliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip iç harcımızın hazırlığını tamamlıyoruz.
Yufkaların her birini ortadan ikiye bölüp üzerine sıvıyağ sürüp iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Yaptığımız ruloyu da ortadan ikiye bölüyoruz. Bu işlemi tüm yufkalar bitinceye kadar tekrarlıyoruz. Toplamda 12 adet böreğimiz oluyor.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri yan yana dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
ottima ricetta! complimenti come sempre! ciao!
YanıtlaSilEllerinize saglik canim benim... Siz Trakyali`misiniz? Neresinden? Ben de Trakya`liyim. Yani annem, babam... Sevgilerime cok öpüyor, böreginizden bir tane aliyorum...
YanıtlaSilmisler gibi, bence de bir dilim asla yetmez. ben pırasalı böreğin harcına biraz havuç rendesi ve mutlaka soya sosu eklerim. soya sosunu şiddetle tavsiye ederim. ellerine sağlık. bu arada patirik adını da çok sevdim
YanıtlaSilnefis birbörek olmuş bende bayılırım pırasalı böreğe. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
nefis gözüküyor
YanıtlaSilbana yetmez 1 tane
vallahi hepsini yerin iştahla oohh yarasın
ellerinize sağlıkkkk....pırasa çok severim..
YanıtlaSilellerinize sağlıkkkk....pırasa çok severim..
YanıtlaSilMüge'ciğim,
YanıtlaSilBenzetmen çok güldürdü beni. Ömürsün vallahi.
Trakyalı olup da pırasalı böreği sevmeyen var mıdır. Hele böyle nefis olursa. Bi yarım da oralı olduğundan bayıldım. Ellerine sağlık, nefis olmuş.
Sevgilerimle,
Sevgili Müge ellerine sağlık. Hiç kimseye bir tana yetmeyeciğine eminim. Çünkü pek bir lezzetli görünüyorlar.
YanıtlaSilNereye baksam aklımı çelen börekler! sende pırasalı börek yapıp beni kalbimden vurdun.
YanıtlaSilBende 15 güne yakındır bronşitim, düzeleceğime ağırlaşıyorum.Seni o yzden çook iyi anlıyorum, birşey yapmadan yatmak, yapamamak zor..sağlık gibisi yok Müge'cim.
Sağlıklı günler diliyorum canım
sevgiler
heheh sen patirik demişsin ben onu Pratik diye okuyorum :D sanirim bu okuma bozuklugu kotu bisi :D:D:D
YanıtlaSilbu arada Çıtır çıtır nefis görünüyorlar valla koca sopayı hüpltebilirim sanırsam zannedersem kanımcaaa!
ellerine sağlık nefis görünüyor ben iç malzemesine kıymada koymuştum böylesini de deneyeceğim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle
Eşim tarafı trakyalı ve kayınvalidem pırasalı böreği çok yapar biz de bayılarak yeriz. Tabii o yufkasını kendi açar ama ben beceremeyeceğim için denememiştim. Şimdi senin tarifinle ben yapayım :D
YanıtlaSil