Ada Meze, tamamen annemin verdiği bir isim. Aslında bildiğiniz patlıcan, biber kızarması. Üzerindeki sosu nedeniyle şakşukayı çağrıştırıyor. Öyle ya da böyle bizim evin misafir ikramı kalemlerinin başında geliyor. Kim gelecek olsa, Sevda Abla "Ada Meze" var mı diye muhakkak soruyor :) Tabii sağlıklı yaşam nedeniyle kızartmaya hasret vatandaşın bu tepkiyi vermesi son derece olağan.
Ramazanda da sofralarımızda Ada Meze.
Kayıtlarda bulunması adına buyrun malzemeler:
Adetleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Ramazanda da sofralarımızda Ada Meze.
Kayıtlarda bulunması adına buyrun malzemeler:
Adetleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
- Patlıcan
- SivriBiber
- Kırmızı(Kombo) Biber
- Çarliston Biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 diş sarımsak
- tuz
Tüm sebzeleri zar şeklinde ufak ufak doğrayıp ayrı ayrı hazırlıyoruz. Sırasıyla patlıcan ve biberleri kızartıp kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz. Bir tencerede salça, ince ince doğranmış sarımsak ve tuz ilave edip bir müddet pişiriyoruz.
Kızarttığımız sebzeleri servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerine sosunu döküyoruz. Arzuya göre süzme yoğurt ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyetle,
wow che delizia!!
YanıtlaSilöyle canım çektiki.ellerinize saglık.
YanıtlaSilSüper görünüyor.Ellerine sağlık Mügeciğim.Mutlu haftalar...
YanıtlaSilIste ben buna hayir diyemem. yanina bir de taze pide....
YanıtlaSilMerhaba Müge,
YanıtlaSilEllerine sağlık.Yaza girerken bu manzaralar ilgi çekmeye başlıyor.Sebzeler bollaşsın bizdede sık yapılır benzer kızartmalar. Süsleme yoğurt iyi fikir.:)
Sevgiler*