Bu tarifi Beyaz Mutfak kitabımdan denemiştim. Benim çikolata ile öyle çok haşır neşir bir durumum yok aslında. Yani çocukken de çikolatayı yemezmişim şimdi de öyle.. Ama çikolatayı unlu mamülün içinde bulunca yemem demem hemen konarım üzerine :) Eee karbonhidrat insanıyım inkar etmiyorum..Kek, börek, açma falan beni açar hani..
Kitaptaki tarifi ve yapım aşamalarını aynen uyguladım. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Sonuç gayet iyi.
Fazla büyük olmayan bir dikdörtgen ya da kare bir kalıpta pişirmenizi öneririm. Tarif 8 kişilik ancak dilimler pek kalın olmuyor. Kalıbı ufak tutarak dilimleri kalınlaştırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 60 gr margarin (ben tereyağ ve Hüner'i karışık kullandım)
- 225 gr erimiş bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 250 gr toz şeker (1 su bardağı + 1 kahve fincanı)
- 3 adet yumurta (iri boy)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 60 gr un (1 çay bardağı)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Fırını 155 derecede ısıtalım.
Margarini eritelim ve tüm malzemeleri karıştıracağımız kabımıza alalım. Margarinin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve mikserle bir süre çırpalım. Toz şekeri ilave edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yaklaşık 1 dk kadar daha çırpalım.
İçerisine yağlı kağıt serilmiş fırın kabına tüm karışımı dökelim ve yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim ve çıkartıp soğumaya bırakalım.
Afiyetle,
:)
YanıtlaSilKAT KAT TAT BUNA DENİYOR SANIRIM..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
ÇOK SEVGİLER nUnU
Nunu'cum,
YanıtlaSilÇok sağol.. Ne kadar hızlı bir yorum bu böyle. Faha yeni koymuştum tarifi , şaşırdım :)
İyi akşamlar,
Müge
Ellerine sağlık Mügeciğim,her zamanki gibi nefis görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım görüntü harika ellerine sağlık iştahım kabardı bu saatte
YanıtlaSilBen çikolatalı şeylere bayılırım, çok güel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok ama çok nefis görünüyor....
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGerçekten enfes görünüyor..
Nedense hiç denemediğim bir tarif..
Artık bu tarif için atılmam lazım mutfaga bir gün :)
Kucak dolusu sevgiler