Görseli kötü, tadı muhteşem bu ikramı, kahvaltıya, çaya ya da yemek sonrası içki için gelen konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Emin olun, bu ne? nasıl yaptın? gibi sorular alacaksınız? Yapılışı o kadar kolayki, anlatması da yemesi kadar kısa sürecek :)
Malzemeler:
- Sosis (Kaç kişiye ikram edecekseniz sayıyı ona göre ayarlayabilirsiniz)
- Yufka (Genelde 1 adet yeterli oluyor)
- Kürdan
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosisleri dilimliyoruz. Bir gazoz kapağı ya da ufak yuvarlak bir kalıpla üst üste katladığımız yufkayı kesiyoruz. Bir sürü yuvarlak yufkamız oluyor. Kürdanlara bir sosis, bir kaç kat yuvarlak yufka şeklinde sırayla diziyoruz.
Hazırladığımız bu kürdana dizili sosis ve yufkaları kızgın yağda kızartıyoruz.
Bu ikramı şu dip sosla ikram edebilirsiniz :
- 2 yemek kaşığı yoğurt (tercihen sarımsaklı)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- tuz
Afiyetle,
ooo enfes bir görüntüsü var ellerin dert görmesin
YanıtlaSilsevgilerimle
Müge cidden çok pratikmiş. dvd seyretmek için inanılmaz güzel bir tarif bu akşam deneyeceğim mutlaka
YanıtlaSilSevgili Müge sosisler çok nefis görünüyor.İlk fırsatta denenecekler listesine aldım.Sevgiler...
YanıtlaSilwww.mujdenindenemeleri.blogspot.com
Çok seviyorum sosisli şeyleri eminim bu da güzeldir.
YanıtlaSiltarifi çok sevdim, yılbaşı partimde kullanacağım :) açık büfe aperatif şeyler olacak..başka önerilerin de olabilirmi ?
YanıtlaSil