Tarifini burada da okuyabileceğiniz tatlımızın yapılışını kayıtlarda kalması adına bir de ben yazayım. Ben şerbet oranı ile yaptıkça oynadım. Bu sayfaya yazacağım benim yaptığım şerbet ölçüsü olacak.
Malzemeler:
Kek için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Süslemek için : Badem
Şerbet:
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kek pişerken şerbet için su ve şekeri, şeker iyice eriyene kadar karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocağın altını söndürün, ılınmaya bırakın.
Kek pişince şerbeti yavaşça (birden hepsini dökmeyin) üzerine yedirin. Şerbeti kaldırmaya devam ettiği sürece şerbetten ilave edin. Şerbetleme işlemi bitince üzerini kapatıp, minimum 3-4 saat bekletin. Vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Afiyetle,
Ellerine saglik muhtesem görünüyor...afiyet bal seker olsun...sevgiler
YanıtlaSilAdaş Şekerim;
YanıtlaSilSadece şerbette değil hamurunda da değişiklik yapmışsın :))
Ama eminim o şekildede çok güzel olmuştur, elceğizlerine sağlık.
Benimde zırtpırt yaptığım çok kurtarıcı bi lezzet kendileri :)
Öperim çok çok
Dikkatli blogır:)
Yok şekerim herhangi bir değişiklik yapmadım hamurda.O benim yanlış yazmamdan kaynaklanmış. Ama sayende bunu çok geç olmadan düzeltmiş oldum.
YanıtlaSilDikkatli adaşıma sevgiler,
valla bende deneyip tarif defterimde bulundurayım hem kolay hemde lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilcanım ellerıne saglık cok lezız gorunuyor sevgıler..
YanıtlaSilCanım, şam tatlısı nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...