Sayfalar

28 Nisan 2008 Pazartesi

NESKAFELİ ISLAK KEK


Bu keki yapalı bir hayli zaman oldu. Kalabalık bir ortamda ziyaretçilere ikram edilmek üzere 30x40 dikdörtgen tepside pişirmiştim.

Ölçüleri yarı yarıya indirip ufak bir tepsi ya da kalıpta pişirmeniz mümkün.
  • 9 yumurta (küçültürken 4 yumurta kullanılabilir)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 50 gr toz kakao
  • 2 paket vanilya
  • 4 su bardağı un ( birden koymamakta fayda var, markaya, ısıya göre değişebilir, az gelirse eklenebilir)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ovalet* ( konmasa da olur)
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Sağolsun bir şey yazmayı unuttum galiba dediğim şeyi Adaşım bana söyledi... Gerçekten özür dilerim :( 2 paket de kabartma tozu olması lazımdı !!
  • 1,5 fincan az şekerli neskafe


Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ovaleti de ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sıvıyağı ilave ediyoruz.Un,vanilya ve kakaoyu da koyup kısa bir süre daha çırpıyoruz.Son olarak damla çikolataları ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.

Tepsimizi (ya da kalıbımızı) margarinle iyice yağlıyoruz. Ben sadece kenarlarını yağlayıp alt kısmına yağlı kağıt serdim. Kek karışımımızı tepsiye döküp önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edip pişmediyse bir süre daha fırında tutuyoruz.

Keki fırından çıkartıp bir çatalla bir kaç yerinden deliyoruz.Neskafeyi hazırlayıp kekimizin üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz.

Kekimizi soğuyunca tepsiden dilimleyip çıkartıyoruz.

Güneşli ve sıcak günlerin ardından geri gelen böyle soğuk bir günde evde oturup çay ile birlikte ne güzel giderdi diye düşündüm tarifi yazarken... Hakikaten şimdi evde olmak vardı...

Afiyetle,

16 yorum:

  1. Böyle ıslak kekleri pek severim ellerine sağlık Mügeciğim evde olup sıcacık çayla bu keki yeme fikrine aynen katılıyorum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bayılırım böyle keklere ellerine sağlık .sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Valla senin evde oturma fikrine aynen katılıyorum canım benim.
    Keke gelince canım çekti beeee

    YanıtlaSil
  4. Adsız10:35 ÖS

    Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  5. Adsız8:00 ÖÖ

    selam canım kekin çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgilrimle nilgün

    YanıtlaSil
  6. Evde oturma fikri süper hakikaten :) aylin'cim ben evde ne yapıcam boşver burada daha çok işe yaramıyormuyum ... ne dersin :) ???

    yorum yazan herkese teşekkürler

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Mügecim ıslak keke bayıldım denemeyi düşünüyorum ama bir şeye takıldım ölçüleri 2 katına çıkarıp büyük tepsiye yapmana rağmen 1,5 fincan şekerli neskafe ıslatmak için yeterli oluyormu, burada biraz takıldım açıkcası çünkü bunu yarıya düşürdüğümüzde 3/4 fincan kullanmamız gerekecek...

    YanıtlaSil
  8. Zerrin'cim,

    Ben o gün 1,5 fincan kadar bir kahve hazırlayıp ıslatmıştım ve kafi gelmişti. Eğer gözüne az gelirse tabii arttırmakta problem olmayacaktır. Ama bu tepsi için 1,5ölçü yeterli oldu. olmazsa sen 1 fincan hazırla ve aldığı kadar kullan. Umarım yardımcı olmuştur.

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  9. Bu arada ölçü neskafe fincanıdır.. Yani büyük fincan..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Mügeciğim,
    Keke de kahveye de bayıldığım için tadına bakamadan buu keke de bayılmış bulunuyorum.

    Ovalet hiç kullanmadım merak ediyorum. Denemek lazım ilk fırsatta.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Adaş Şekerim;
    Yağmurlu havada evde oturmanın ve çay içmenin en güzel yanı ne biliyormusun? Ertesi gün gidecek bir işin olması.
    Bankada çalışırken, izinli olduğum günler evde olmak yada pazara gitmek için can atardım, oh dünya varmış, keşke hep bunu yapsam diyerek ama 2001 krizinde pat diye işsiz kalınca anladımki, gidecek bir işin yoksa kaytarmanında hiç anlamı yok:(
    Yani sana bazen herhangi bir sebeple gitmeyeceğin keyif yapacağın ama yarın gideceğin uzun ömürlü ve huzurlu bir iş dilerim her zaman.
    Bak yine uzun oldu:))
    Alla alla noluyo bana buraya gelince, sende bir hokus pokus var:)

    Bu arada kek de kabartma tozu yokmu cicim? Nefis görünüyor bu arada, pazar günü misafirlerime yapsammı ne?
    Öperim

    YanıtlaSil
  12. Aslında doğru ama o zaman part time olsun be:)

    YanıtlaSil
  13. Ya çok üzgünüm ... Kabartma tozunu tamamen yazmayı unutmuşum :(

    Ama Müge sağolsun sordu da ekleyiverdim :(

    Teşekkürler Adaşım ...

    YanıtlaSil
  14. Adsız2:36 ÖS

    Merhaba Müge Hanim, bir sorum olacak. Neskafeyi soguk olarak mi kekin üzerine döküyoruz?

    YanıtlaSil
  15. Değerli Ziyaretçim,

    Neskafeyi ben sıcakken döktüm, siz de o şekilde uygulayabilirsiniz.

    Şimdiden ellerinize sağlık,
    Müge

    YanıtlaSil
  16. Adsız3:45 ÖS

    Keki firina koydum, tekrar bi sayfaya bakayim dedim, bu kadar cabuk ta cevap gelmez diye düsünerek, bir de ne göreyim, siz cevaplamissiniz bile, ne güzel, cok tesekkür ederim. Ben kendimce herhalde soguk olur diye tahmin ettigimden neskafeyi keke baslamadan önce hazirladim bile. Bu sefer böyle deneyeyim bakayim. Birdahakine de sizin dediginiz gibi yaparim.

    Sitenizin uzun bir zamandir takipcisiyim, paylasimlariniz icin cok tesekkürler.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan