Yabancı siteleri de zaman zaman geziyor, beğendiğim tarifleri mümkün olduğunca denemeye çalışıyorum.
Bu tarifi de Joy of Baking isimli sitede görüp denedim.
Malzemeler:
- 1/2 cup (113 gr) tereyağ ya da margarin (oda ısısında yumuşak)
- 1/2 cup (110 gr) esmer şeker
- 1/4 cup (50 gr) toz şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya şurubu
- 1 cup (140 gr) un
- 1/4 cup (30 gr) toz kakao
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 1 cup damla çikolata
Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, hazırlayın.
Mikserle şeker ve yağı homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.Yumurta ve vanilya şurubunu ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un, karbonat,tuz ve kakaoyu ayrı bir kapta elekten geçirin. Daha sonra diğer karışıma ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Son olarak damla çikoltaları katıp tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.
Bir dondurma kaşığı ya da iki kaşık yardımı ile yağlı kağıdın üzerine aralarında yaklaşık 5 cm boşluk bırakarak dizin.
Eğer vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin, böylelikle kurabiyelerinizin fazla yayılmasını önleyebilirsiniz.
Kurabiyelerinizin ortası hala yumuşak olacak şekilde yaklaşık 8 dk kadar pişirin.İyice soğuduktan sonra tepsiden alın, aksi taktirde kırılacaklardır.
Afiyet olsun!
mmm kurabiyeler nefis duruyor ellerien saglik canim ben kurabiye canavariyim :) cok seviyorum kurabiyenin her cesidini :) sevgiler
YanıtlaSilNe güzel şeler bunlar öle ya... nası canım istedi.. bu aralar tembellik var yeni şeler deneyemiyorum:( ama düzelicem:) sevgiler..
YanıtlaSilne kadar ilginç ve değişik bir kurabiye,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgilerle...
www.denizesintisi.com
Merhaba Müge,
YanıtlaSilKurabiyeler bol çikolatalı çikolatalı o kadar güzel göründü ki şimdi gözüme. Eline sağlık. Sevgiler,
http://bakinnepisirdim.blogcu.com/
Herkese merhaba !!!
YanıtlaSilNihancım, beğendiğine sevindim..Değişik bir tadı var gerçekten , ıslak keke benziyor.
Ayşegülcüm,
Düzelmek ne demek..Hepimize gelir bazen tembellik..
Denizesintisi merhaba,
Evet gerçekten de ilginçti, tadı çok değişik..
Burçin'cim,
Bol çikolatalı konusunda kesinlikle haklısın..
Sevgiler,
Müge