Malzemeler:
- 4 kahve fincanı soda (madensuyu)
- 9 kahve fincanı un
- 7 kahve fincanı şeker
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Fırınınızı 175 derecede ısıtın.Yağlanmış kek kalıbının ortasına bir kepçe sade kek hamurundan dökün, daha sonra tam ortasına gelecek şekilde bir kepçe kakaoludan dökün.Bu şekilde kalıbınızı doldurana kadar devam edin ve pişirin.
Afiyetle,
Zebra kek harika olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKeke bayılırım. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilYakında olsaydın çaya gelirdim:)
http://www.yemeksitesi.de
Bi kaç gündür uğrayamadım ooo harikalar yaratmışsın... Çok güzel bir sofra öncelikle çok güzel geçmişitr eminim gününüz.. Ve pasta da harika.. Zebra keki ben de çok severim... Ellerine sağlık.. ama akşamın b usaatin de aç bi halde bunlara bakmak çok zor oluyor:((
YanıtlaSilKek harika gorunuyor, ellerine saglik. Sevgilerle,
YanıtlaSilbu keki kesince içi böyle şerit şerit mi acaba bir dilim kesseydiniz keşke meraklandım şimdi
YanıtlaSilgörüntü süpeeeer
Merhaba,
YanıtlaSilHepinize ziyaretleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Nükhet'cim,
Her zaman beklerim çaya :)
ayşegül, hiç sorma hele de rejimdeyken bana kabir azabı gibi geliyor ama ne yapayım seviyorum işte...
Aynur,
Kekin içi boyuna olacak şekilde şerit halinde oluyor.Görüntüsü çok güzel denemekte fayda var :)
Tekrar teşekkür ediyorum..
bu keki yapmadan önce birçok tarif inceledim ama hiçbiride sizinki gibi hafif durmuyordu iyikide sizinkini tercih ettim.dün denedim kek süper oldu yumusacık süngerimsi bi kek oldu dün eşimle yarısını yedik. sizden yeni ve degişik tarifler bekliyorum tesekkür ederim
YanıtlaSil