Son derece basit ve lezzetli bir yemek, İzmir Köfte'den farkı köfte ve patateslerin kızartılmadan yemeğin pişirilmesi....Yani nispeten daha az kalorili diyebiliriz....
Malzemeler:
-250 gr kıyma
-3 dilim bayat ekmek
-1 adet orta boy kuru soğan
-4 adet orta boy patates
-maydanoz
-3 adet domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-tuz, karabiber
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Köfte için, soğanları rendeleyin ve suyunu sıkın. Bayat ekmek,kıyma, ince kıyılmış maydanoz,soğan,tuz ve karabiberi iyice birlikte yoğurun.Köftelere ince uzun şekil verin.
Patatesleri de elma şeklinde doğrayın ve tencerenize resimde gördüğünüz gibi sıra ile patates ve köfteleri dizin.
Domatesleri rendeleyin ve bir sahanda 2 yemek kaşığı sıvıyağda domatesi ve salçayı, tuz ekleyerek bir müddet pişirin.
Hazırladığınız sosu, köftelerin üzerine dökün ve kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanına da pilav ve salata ... Süper olmadı mı yani :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan