Pazar sabahı kahvaltıda yaptım açmaları..İlk denememdi, nefis oldular...
Şiddetle tavsiye ediyorum !!!
Malzemeler:
24 adet açma için,
Hamuru:
3 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
7 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tutam mahlep
Hamur aralarına sürmek için:
125 gr eritilmiş margarin
Üzeri için:
2 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
çörek otu
Öncelikle toz maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar ezin. Sıvıyağ, tozşeker, tuz ve mahlepi ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dk dinlendirin.
Kabarıp mayalanan hamuru 24 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları tezgaha un serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş ılık margarini sürüp rulo yapın.Rulo hamurların iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirerek açma şekli verin.
Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine kalan yağı fırça ile sürün. Yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün. Çörekotu serpip tekrar kabarığ mayalanması için 20 dk. bekletin. 180 dereceye ayarlanmış fırının alt rafında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun... !! Bayılacağınıza eminim !!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan