Sayfalar

4 Ekim 2006 Çarşamba

ZEYTİNLİ TOMBİK

ZEYTİNLİ TOMBİK

Kocamın en sevdiği şey !!!

Aslında ani bir misafirin geleceği bir pazar öğleden sonrasında keşfettim tombikleri ve şimdi mutfağımın demirbaşlarından biri oldular :)

Evinizde standart bir poğaçayı yapmak için malzemeniz ve zeytininiz varsa bu iş tamamdır !!!

Yani...

2 yumurta (birinin sadece beyazı, sarısı üzerine)
3 kaşık yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
2 çay kaşığı mahlep
1,5 çay kaşığı kadar tuz
Salata için dilimli zeytin (Fora'nin var, marketlerde satılıyor)... Yoksa ayıklaması size düşecek :)

Zeytin dışında tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun...Standart geyiği ben de uygulayacağım ama ne yapalım öyle denmiş bir kere; kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un eklemekten çekinmeyin !!

Hamurunuz kıvama gelince, fora aldıysanız yarım kavanoz kadar, eğer kendiniz ayıkladıysanız sıkılana kadar yapabildiğiniz kadar zeytini (abartmayın ama) hamurunuza ekleyin ve iyice yedirin.

Daha sonra tombik tombik yuvarlaklar yapıp, üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarından sürün..
180 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin...

Sıcakken harika , sakın kaçırmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan