Sayfalar

14 Ocak 2021 Perşembe

KAHVALTILIK KURU DOMATES SOSU

 


Kuru domatesi kullanmayı seviyorum, bu sos da kahvaltılarda son zamanda favorimiz oldu. Dikkat ekmek yedirir, demekten kendimi alamıyorum :)

Malzemeler:
  • 1 kase kuru domates
  • Sıcak su
  • 1 su bardağı ceviz içi / badem
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kimyon
  • Zeytinyağ
Yapılışı:
  1. Öncelikle kuru domatesleri kaynamış su ile ıslatıp 10 dk bekletiyoruz.
  2. Mutfak robotuna beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz kuru domatesleri, ceviziçini, maydanozu, sarımsağı zeytinyağ ekleyerek koyuyoruz ve çalıştırıyoruz.
  3. Burada kıvamı belirleyen zeytinyağı oluyor, Domateslerin ufalmasını ve ezilmesini sağlayana kadar azar ekleyerek sos kıvamı elde etmeniz gerekiyor.
  4. Son olarak 1 çay kaşığı kimyon, çay kaşığının ucu ile karabiber ve zevkinize göre tuz ekleyerek son bir kez daha robotu çalıştırıp sosunuzu servis tabağına alabilirsiniz.
1 hafta buzdolabında bozulmadan kalıyor, fazla fazla yapıp kavanozlayabilirsiniz.

Afiyetle, sağlıkla

2 yorum:

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan