Sayfalar

3 Aralık 2020 Perşembe

KURU İNCİR REÇELİ

 


Covid, deprem .. Kısıtlanmak, ölümler, hastalıklar.. İçimiz kapkaranlık. Bu karanlık beni de sardı bütünüyle. Canım istemiyor, keyif almak çok zorlaştı. 
Yazayım diyorum olmuyor, elim gitmiyor.
Yüreğimde hep bir ağırlık var, sanki nefes karneye bağlandı, derin alırsam bitecek gibi bir hisse kapılıyorum. Evin içinde hepimiz bütün bunların bittiği günlere dair hayalleri kurar olduk. O bitiş çizgisine dair hayaller, bunların kötü bir anı olarak kalacağı günleri bekliyoruz. Umarım bundan daha kötüsünü yaşamayalım. Tek duam o..

Uzun zaman sonra bir tarifle döndüm aranıza. Kuru incir reçeli. 500 gr ile denemelik yaptım ama biz tadına doyamadık. Reçelden ziyade altına konan kaymakla bir tatlı adeta. Ufak bir kaşık ile size gülümseme verecek bir tarif. Aman çok yemeyin :)

Malzemeler:

  • 500 gr kuru incir
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  1. Su ve toz şekeri bir tencereye alıp 15 dk kaynatıyoruz.
  2. Şerbet kaynarken kuru incirleri yıkayıp istediğimiz şekilde doğruyoruz. (Ben dörde böldüm)
  3. Kaynayan şerbete incirleri atıp 15 dk kadar daha pişiriyoruz.
  4. 15 dk sonra altını kapatıp incirlerin balını salması için yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra 10 dk daha kaynatıp limon ve tereyağ ekleyerek ocaktan alıyoruz.
  6. Cevizle karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla