Sayfalar

26 Mart 2018 Pazartesi

PANCARLI PATATES SALATASI


Pasta şeklindeki salataları hep severim, ikramı şık oluyor ve içindeki çeşitli malzemelerle farklı farklı lezzetleri sunabiliyoruz..
Burada iki eski tarifim var, incelemek isterseniz diye yine ekliyorum..

Bu tarifi instagramda dolaşırken bu sayfada gördüm ve yaptım..

Pancar seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler:
  • 5 adet büyük boy patates
  • 5 adet kırmızı pancar
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Zeytinyağ (tadına ve zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Limon suyu
Sosu ;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Süslemek için mısır ve maydanoz

Yapılışı;
  1. Patatesleri ve pancarları soyarak ayrı tencerelerde haşlıyoruz. (Pancarın haşlanma süresi uzun, dilerseniz düdüklüde haşlayabilirsiniz)
  2. Patatesleri haşlanınca bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz. Yarısını ayırıyoruz.
  3. Kalan yarısının içine haşladığımız ve rendelediğimiz pancarları karıştırıyoruz. Buna tuz ve zeytinyağ ekleyerek iyice harmanlıyoruz.
  4. Kalan patatesin üçte birini tekrar ayırıyoruz. Yani ikinci yarımdan yaklaşık 2-3 yemek kaşığı daha bir kenarda bırakıyoruz. 
  5. Ayırdıktan sonra kalan patatese ince kıyılmış maydanoz, tereyağ, tuz, karabiber bir miktar limon suyu zeytinyağ ekleyerek onu da iyice karıştıyoruz.(cıvık olmasın, dikkat)
  6. Bir kalıba poşet ya da streç film yayıyoruz.En alta pancarlı patatesin yarısını koyup elimizle iyice düzeltiyoruz. Sonra araya maydanozlu patatesin tamamını koyup onu da düzeltiyoruz. Son olarak pancarlı patatesin tamamını döküp düzeltip streci sarıyoruz ve buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
  7. En sona bıraktığımız 2-3 yemek kaşığı patatesin içine havuç rendeleyip biraz tuz ile tatlandırıyoruz. Yuvarlak toplar yaparak onları da buzdolabında bekletiyoruz.
  8. Sos için yoğurt, mayonez, dövülmüş 2 diş sarımsak ve tuzu bir kasede karıştıyoruz. Akışkan bir kıvamda değilse biraz su ile kıvamını açabilirsiniz.
  9. Buzdolabında beklettiğimiz kalıbı çıkartıp servis edeceğimiz tabağa ters çevirerek streç filmden kurtarıyoruz. 
  10. Üzerine sostan döküp havuç toplarını diziyoruz. 
  11. Mısır ve maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan