Sayfalar

6 Mart 2018 Salı

FALAFEL & YOĞURTLU DİP SOS


Nohut benim sevdiğim bir malzeme. Daha önce burada birkaç farklı tarif vermiştim sizlere nohutu kullanarak yaptığım. İstereniz biraz hatırlayalım.

Misafir geldiğinde en hızlı, en pratik ve lezzetli salatalardan biri Nohut Salatası
Doyurucu, besleyici ve nefis bir alternatif kış yemeği Nohutlu, Erişteli Yeşil Mercimek
Klasiği farklılaştıran bir pilav Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohut ve börek olur mu diyen bir tarif Nohutlu & Cevizli Börek

Bütün bu alternatiflere ilaveten bugün Falafel ile karşınızdayım.. Lübnan mutfağından son dönemde damak zevkimize uygunluğu ile kafe, restoran menülerine hızla girmiş, evlerde de pişmeye başlamış bu lezzeti bu haftasonu bizim mutfağımızda da deneyimledik...Sonuç çok başarılı oldu.. Klasik yöntemim buzlukta fasulye, nohut bulundurma alışkanlığı ile yapması da oldukça basitti..

Malzemeler: (yaklaşık 18 adet)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 kase saplarından ayıklanmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz,karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı un (değişebilir)
  • Kızartmak için sıvıyağ
Dip Sos:
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Bir avuç dereotu - ince kıyılmış
  • Tuz
Yapılışı :
  1. Mutfak robotuna nohutları koyuyoruz. 
  2. Soğan ve sarımsakları soyup gelişi güzel doğruyoruz, bütün atınca iyi parçalanmayabilir.
  3. Maydanoz, zeytinyağ ve baharatları da ilave ederek homojen bir kıvama gelinceye kadar mıtfak robotunda karıştırıyoruz.
  4. Karışıma daha sonra ele yapışmayacak kadar - çok unlu olmamasına dikkat edin- sadece yuvarlaması rahat olsun yeter- un ekliyoruz.
  5. Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz.
  6. Harcımızı elimizle yassı şekilde şekillendirip kızgın yağda altın rengi olana dek önlü arkalı kızartıyoruz.
  7. Bir kasede yoğurt, mayonez ve dereotunu karıştırıp tuz ile tatlandırıyoruz.
  8. Kızarttığımız falafelleri dip sos ile servis ediyoruz .. (Soğuk da sıcak da yenilebilir)
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan