Sayfalar

6 Şubat 2014 Perşembe

VİŞNELİ FIRIN SÜTLAÇ

Vişneli Sütlaç

Fırın sütlaçta ferahlık ... vişne.. 

Alıştınız artık benim yazlık tariflerime. Bu da yazdan kalma aslında ama dondurulmuş vişne bulmanın kolaylığına sığınarak "mevsimsiz" olarak nitelendirebiliriz diye düşünüyorum :) 
Sütlü tatlı sevenlere, meyve ile ferahlatacak bir keyif vaad ediyorum dermişim :)
Evet ediyorum, hem de ne keyif.. Hem soğuk hem tatlı, hem de meyvenin buruk tadı.. daha ne olsun ???

Daha önce yaptığım fırın sütlaç tarifini değil, bu sefer Oktay Usta'nın tarifini denemiştim.

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 kase vişne (çekirdekleri çıkmış)
  • 1 yumurta sarısı 
Yapılışı :

  1. Pirinci suda lapa lapa olana kadar haşlıyoruz. Haşlanınca fazla suyunu süzüp, pirinci bekletiyoruz.
  2. Süt , şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocakta, kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. 
  3. Süt kaynayınca haşlanmış pirinçleri tencereye ilave ediyoruz. Beraber pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Bir kasede nişastanın soğuk su ile kıvamını açıyoruz.
  5. Sütlaç kaynamaya başladığında açtığımız nişastanın yarısını sütlaca ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamının koyuluğuna göre geri kalan kısmı da dengeleyerek ilave ediyoruz.
  6. Fırın kaplarına pişen sütlacı döküp, üzerlerine vişne serpiştiriyoruz.
  7. Fırın kaplarını içine su konmuş fırın tepsisine yerleştirip önceden 200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Soğuk servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,




6 yorum:

  1. Cok severim sutlac nasıllda guzel göründü gözüme ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. Hııım ilk defa duyuyorum. Eminim hoş bir ferahlık katmıştır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hııım ilk defa duyuyorum. Eminim hoş bir ferahlık katmıştır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hııım ilk defa duyuyorum. Eminim hoş bir ferahlık katmıştır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ayak parmaklarımı da yiyeceğim neredeyse

    Eticaret4

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan