Sayfalar

27 Kasım 2013 Çarşamba

UZMAN TV'DEKİ HALLEY PASTA TARİFİ


Uzman TV çekimleri için yaptığım Halley Pastayı daha önce aslında hiç denememiştim. Yemekbahane'nin yeni evli ve mutfak korkusu yaşayan bayanlarına, öğrenci evlerinde az bütçe ile tatlı yapmak isteyen okurlarıma hitap eden bir tatlı oldu. Yapımı çok ama çok pratik. Öyle ki çekimlerde bir süre standardı olduğundan pek konuşmuşum :) doldurabilmek için.. Yapılan kremşantili karışımın içine kuru meyveler ve yemişler de ilave edilerek tadı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 10 adet Halley bisküvisi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 250 gr sütlü ve bitter karışık çikolata
  • yağlı kağıt - pasta kalıbı
  • süslemek için hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı
Yapılışı:
  1. 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü kullanarak krem şantiyi yapıyoruz.
  2. Halleyleri elimizle küçük parçalar halinde krem şantinin içine kırıyoruz ve şanti ile özdeşleşinceye kadar karıştırıyoruz.
  3. Karışımı altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli pasta kalıbına boşaltıyoruz ve bu şekilde buzlukta en az 3-4 saat sertleşmesini bekliyoruz.
  4. Çikolataları benmari usulü ile tamamen eritiyoruz.
  5. Kremayı bir karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine erittiğimiz çikolatayı ekledikten sonra mikserle iyice çırpıyoruz. Elde ettiğimiz ganajı da soğutuyoruz.
  6. Buzluktaki pastayı kalıptan çıkarıp düz bir tabağa alıyoruz. Üzerine çikolatalı sosu sıvıyoruz.
  7. Pastayı hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyip servis ediyoruz.

Videolu olarak izlemek için tık tık...


3 yorum:

  1. Nefiss
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Adsız7:34 ÖS

    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    BEN CAFE ROYAL OLAN BLOG ADRESİMİ DEĞİŞTİRDİM SENDE YENİ ADRESİMİ EKLERSEN SEVİNİRİM:))
    www.didemin-not-defteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. müge canım ellerine saglik,
    evet cok pratik bir o kadar lezzetli. ben üzerini hazir meyveli sos dökerek susluyorum oyle de denemeni tavsiye ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan