Sayfalar

6 Şubat 2013 Çarşamba

PASTACI KREMASI DOLGULU MİLFÖY KAŞIK TATLISI

kaşık tatlısı

Milföyü çok severim.. Tatlıda da tuzluda da hep iyi sonuç veriyor bence. Pratikliğine rağmen şık dokunuşlar ortaya çıkartmak da mümkün olunca kalbimi derinden çalması işten değil..

İglo çalışmamızda yaptığımız tatlı sunumu ile gözümüzü doldurdu, lezzeti ile de damağımızı :)

Yapımı ise çok ama çok basit ..

Malzemeler:

Pastacı Kreması için;
  • 250 ml süt
  • 60 gr toz şeker
  • 35 gr un
  • 25 gr tereyağ
  • 5 gr vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • tarçın ve pudra şekeri (süslemek için)
Yapılışı :
  1. Bir yemek kaşığını kalıp olarak kullanarak çevresinden bıçakla kesip milföylerden kaşık modeli çıkartıyoruz.
  2. Bir yağlı kağıda yerleştirip bıçakla delip 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  3. Sütün 2/3'sini vanilya ve şekerle bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
  4. Başka bir kasede yumurta sarısı, un ve sütü çırpıyoruz ve kaynayan süte yavaşça ilave ediyoruz.
  5. Kaynamakta olan karışımımızı bu aşamada karıştırmamız önemli.
  6. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp, tereyağını ilave edip yediriyoruz.
  7. Pişen kaşıkların orta kısımlarını parmağımızla bastırıp kremadan koyuyoruz.
  8. Tarçın ve pudra şekeri serperek ikram ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

10 yorum:

  1. Şık bir pasta olmuş,çok yaratıcı.ellerinize sağlık..Milföy mutfaklarda mücizeler yaratıyor..

    YanıtlaSil
  2. nasıl güzel bir sunum nasıl güzel bir fikir ..ellerine sağlık...sevgiyle kal.....

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. GERÇEKTEN HEM ŞIK HEM KOLAY HEM LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Inanamiyorum bu nasil bir hayal gucu!!!..
    Acaip guzel bir sunum fikri bayildimmm ellerinize saglik :)
    Gunaydin.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir sunum, kaşık şekli iyi fikir valla süper,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Çok şık ve değişik bir sunum olmuş Müge Hanım. Milföy hamurunu değişik kullanımlar benimde çok hoşuma gidiyor doğrusu. Benimde rüya tatlar bloguma izleyici olurmusunuz yeni tariflerimi görmenizi isterim :)

    YanıtlaSil
  8. gerçekten durusu çok degisik =)
    Ben bu sekli kurabiye olarak da gordum Fransizlar çok kullaniyo. Tuzlusunu da sekerlisini de yapiyorlar boyle kasik seklinde uzerine salata, veya tatli koyuyorlar çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  9. Adsız3:14 ÖS

    Ellerinize sağlık. Yayınlarınızın devamını dileriz.
    adresimize de bekleriz.
    www.sofrabezi.net
    Nihal Uysal

    YanıtlaSil
  10. İlgincc... ama milfoy varsa bende varim

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan