12 Temmuz 2012 Perşembe

KAKAOLU CUPCAKELER 2 - HARİKA BİR DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ

cupcake Biliyorum söz vermiştim, daha sık yazacaktım ama inanın olmadı. Geçtiğimiz 1 ay benim için yine yoğun ve çetrefilli bir dönemdi. Hem İstanbul'daki trafik çilesi hayatımı daha da zorlaştırırken diğer yandan aldığımız karar neticesinde yeni ev arayışı içerisinde olduğumuz bir dönem geçirdik. İstanbul'un trafik çilesi dolmasa da geçen hafta taşınmayı başardık. Anneme daha yakın, dolayısıyla Aras'ın daha rahat lojistiğini sağlayacağımız bir  yere taşınma amacımız nihayate varmış oldu. Tabii çalışırken aynı zamanda taşınmak korkunç bir şeymiş, bunu tecrübe etmek hayli zorlayıcı oldu benim için ama yine anneciğim sayesinde bunun da üstesinden geldik çok şükür. Yeni ev, yeni umut demek.. Bakalım umarım bu ev bize bol şans ve huzur getirir diye umuyorum.

Yeni evimde artık mutfağa girecek fırsatlar yaratacağım kendime tıpkı eskiden olduğu gibi. İlki de geçen hafta pazar günü katıldığım rüya gibi doğumgünü partisi için oldu aslında. Sevgili Selen ve Sevgili Pınar kızları Tuana ve İpek için, bizim tayfada organizasyon konusunda bir guru olan Nesli'nin de full desteğini alarak bir parti hazırladılar.. Detayları bol, inceliği bol, zerafeti tartışılmaz bu partiye dair yazıları okumanızı, fotoğrafları incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu partinin en az kendisi kadar zarif büfesinde yine yok yoktu.. Herkes en sevilen lezzetleri yine gönlünü koyarak tabiri caizse döktürmüştü. Bana düşen de cupcake yapmak oldu. O kadar özlemişim ki, taşınma telaşı falan demedim yeni mutfağımda ilk pişirdiğim şey bu cupcakeler oluverdi. Üstelik de yeni bir tarif denedim, sonucundan da gayet memnun kaldım.
Kaynak : www.joyofbaking.com


Kakaolu Cupcake


Malzemeler:

  • 50 gr kakao
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıcak su (kaynar)
  • 2 yumurta
  • 120 gr margarin (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı :
  1. Kakao ve sıcak suyu bir kasede iyice karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
  2. Başka bir kasede un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştırıyoruz.
  3. Bir diğer derin kapta oda ısısındaki margarin ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. (Margarini ufak ufak doğrarsanız çırpması kolaylaşacaktır.) Bu karışıma yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
  5. Cupcake kalıplarının içerisine kağıtları yerleştirerek hazırlıyoruz.
  6. Yumurta - şeker- yağ karışımına önce soğuyan kakaolu suyu ekliyoruz ve bir kaşıkla iyice yediriyoruz. Daha sonra son olarak unlu karışımı da ilave ederek, herşeyin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. (Bunu bir kaşık ya da spatula ile yapıyoruz)
  7. Bir kaşıkla ya da varsa bir pastacı sıkma torbasına doldurarak kek harcımızı yerleştirdiğimiz cupcake kağıtlarının 3/4'ünü dolduracak şekilde paylaştırıp, fırına veriyoruz.
  8. Ortalama 10-12 dk içerisinde kekleri kontrol ediyor olmalıyız (kürdan testi) İyice kurumadan, içi pişmiş ise fırından alıyoruz.
Bu sefer süslemeyi partinin konseptine uygun şekilde pembe minik şekerlerle yaptım. Üzerlerine de Selen'in hazırladığı cupcake temalarını yerleştirdik ve cupcake ağacına dizdik. 

Uzun zaman sonra çok keyif aldığımı ve aslında keyif aldığım uğraşımdan ne kadar uzak kaldığımı hatırladım. Herkes bana neden sevdiğim işi yapmadığımı sorup dururken, içimdeki o bir yanı buruk istek hep var ve varolmaya devam edecek.
Ve hep içimden hep .. bir gün inşallah demeye ve dilemeye devam edeceğim...

Sevdiği şeylere vakit ayıranlara sonsuz sevgilerimle,
Afiyetle & sağlıkla,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails