Sayfalar

12 Ekim 2012 Cuma

MÜRDÜM ERİKLİ & İNCİRLİ TURTA

mürdüm erikli & incirli turta

Geçen hafta gelen misafirlerime genel olarak bilindik bir menü hazırlamıştım, en azından tatlı kısmında yeni bir tarif denemek istedim. Mevsim meyvelerini kullanma fikri ile bu turta çıktı ortaya. Konuklarım beğendiler, umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:

Turta için
  • 3 su bardağı un ( ~ 400 gr)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 160 gr soğuk tereyağ
  • 90 gr toz şeker (1 su bardağından 1 parmak az)
  • 2 ufak yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 8-9 adet mürdüm eriği 
  • 4-5 adet siyah incir (çok yumuşak olmaması önemli, ham gibi ufaklarından seçilmeli)
Üzeri için 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr tereyağ (oda ısında)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
  1. Derin bir kasede un, kabartma tozu, tereyağ, toz şeker, yumurta ve sütü ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. (Bu aşamada un ilave etmeniz gerekebilir ekstra olarak, yağınızın durumuna göre)
  2. Bu hamuru streçle sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Üzeri için olan malzemeleri de bir kasede bir araya getiriyoruz. Ancak bu toparlanması zor bir hamur olacaktır. Toparlanmaması iyidir, zira kırıntı şeklinde turtanın üzerine serpmek üzere kullanıyor olacağız.
  4. 20-23 cm kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup kelepçesini kapatıyoruz. İç kenarlarını hafifçe tereyağı ile yağlıyoruz.
  5. Kalıbın içerisine beklettiğimiz turta hamurunu eşit kalınlıkta yayıyoruz.
  6. Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartıp dörde bölüyoruz. İncirlerin kabuklarını soymadan dörde bölerek hazırlıyoruz.
  7. Turta hamurunun üzerini meyvelerimizle kaplıyoruz.
  8. En üste de hazırladığımız kırıntılı hamuru bolca serpiştiriyoruz.
  9. Fırını 180 derecede ısıtıp turtamızı üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  10. Kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol etmemiz gerekir.
  11. Pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

16 yorum:

  1. Nefis görünüyor, hem de kocamannnn :)

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz görünüyor,bir dilim kesip hemen yiyesim geldi. Ellerinize sağlık!Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simge merhaba hiç çekinme al diyeceğim ama :)

      Sil
  3. Muhteşem bir turta olmuş...ekrandan kesip bir dilim yemek istedim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. harika bir görüntü ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler evatolyesi ziyaretin için

      Sil
  5. Ellerine saglik incirli herseyi com beyenirim.

    YanıtlaSil
  6. Turta nefis görünüyor,çayımın yanına bir dilim alasım geldi.Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  7. Şahane bir turta olmuş.
    Erik ve incir birbirine çok yakışmış ellerinize sağlık.
    Blogunuz tarifleriniz çok hoşuma gitti ve sizi izlemeye aldım.
    Ben de ziyarete beklerim, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  8. bloguna bayildim
    izlemeye aldim

    sende buyur gel cok sevinirim
    sevgiler

    :-))

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  10. canım önceden izlemeye almıştım.
    tekrar ziyaret etmek çok güzel.
    ellerine sağlık harika olmuş.
    banda beklerim komşucum:)))

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan