Sayfalar

28 Ağustos 2012 Salı

FIRINDA ŞEHRİYELİ TAVUK


Fırında Şehriyeli Tavuk

 Eti ve pilavı ile tek seferde pişen, pratik ve lezzetli bir yemek ...
Aslında annemler bunu kuzu eti ile yaparlarmış, ben onu hiç denemedim ama eminim müthiş olacaktır. Çünkü tavuk ile yapılana biz bayılıyoruz. Misafir için de son derece pratik, lezzetli ve görsel olarak zengin bu yemeği denememeniz için hiç bir sebep yok :)

Malzemeler: 
  • 6-7 adet tavuk baget 
  • 1/2 paket arpa şehriye
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • tuz - karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  1. Tavukları yıkayıp geniş bir tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ilave ederek iyice haşlıyoruz.
  2. Domatesleri rendeliyoruz.
  3. Bir başka tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyup rendelediğimiz domatesleri ve domates salçasını koyarak kısık ateşte sosu pişiriyoruz. Tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
  4. Tavuklar haşlanınca bir tepsiye ya da borcama aralıklı olarak diziyoruz. Üzerlerine bir miktar tuz serpiyoruz. (Bu tepsinin ya da borcamın çok sığ olmaması önemli) 
  5. Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
  6. Tavukların arasındaki boşluklara arpa şehriyeleri eşit miktarda serpiştiriyoruz.
  7. Tavukların haşlandığı suyu pişmekte olan domates sosuna ilave ediyoruz. 
  8. Tepsimizdeki tavuk ve şehriyelerin üzerine domates sosunu döküyoruz. (Bu aşamada su miktarı önemli. Şehriyelerin tamamının kapanması önemli, tavukların yarısı suda kalıyor olmalı.Eğer sosunuzdaki su azsa ilave sıcak su ile bu açığı kapatmalısınız)
  9. Şehriyeler şişip suyunu çekinceye kadar, biraz sulu kalmasını öneririm, pişiriyoruz. Tavukların üzerleri kızarmış olacak. 
Not : Bu yemeği sıcakken servis etmeniz önemlidir ! Sonra ısıtmak lezzetini etkiler. Eğer misafiriniz gelecekse sosunu hazırlayın, tavukların ve şehriyenin üzerine fırına verirken dökün. Yaklaşık 20 dk pişmesi için yetiyor.

Afiyetle & sağlıkla,

10 yorum:

  1. nefisssssssss görünüyor ellerine sağlık canım
    etlisi de çok güzel oluyor ama bu şekilde harikaaaa....

    YanıtlaSil
  2. Görüntü süper, tadı da öyledir eminim; mutalak yapacağım.

    YanıtlaSil
  3. Bende bu yemeğin,etlisini yapıyorum..Süper oluyor..ellerinize sağlık,tavuklusuda nefis olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Adsız11:26 ÖS

    hımmm nefis görünüyor ellerinize sağlık deniyeceğim mutlaka ,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nereden geldim bu blog'a şimdi fında şeriyeli tavuk yemeğini şimdi nasıl da yenir eline emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım..değişik bir tarif olmuş...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili muge hanim bu sehriyeler kavrulmayacak midir.sehriyeleri kavurmazsak lapa olmazlar mi?

    YanıtlaSil
  8. Bu sehriyeler kavrulmayacak mi

    YanıtlaSil
  9. Sevgili muge hanim bu sehriyeler kavrulmayacak midir.sehriyeleri kavurmazsak lapa olmazlar mi?

    YanıtlaSil
  10. Duygu hnm merhaba sehriyeler kavrulmuyor direk kullanacaksınız
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan