Bundan sonra buzlukta haşlanmış şekilde sürekli bulundurduğum nohut ve fasulyeye ilaveten bir de buğdayı ilave etme kararını da bu vesile ile almış oldum. Eğer diğer malzemeler de sizin için kolay erişebilir nitelikteyse şip-şak nefis bir ikramınız olacak demektir.
Buyrun yapılışı :
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 küçük konserve kutusu mısır
- 15 adet kornişon turşu (ufak doğranmış)
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
- tuz
- Buğday, mısır ve turşuları yoğurt ve mayonezle karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa alarak üzerini süslüyoruz.
Ellerine saglik. Dogrusu canim su an bir tabak istedi :-) agzim sulandi :-)
YanıtlaSilBENDE ÇOK SEVERİM BUĞDAYLI YİYECEKLERİ, ÇORBASI SALATASI VS
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK.
ooooh....
YanıtlaSilsalatalara bayılırım...
hiç te hayır diyemem...
ellerine sağlık arkadaşım...
sevgiler...
Bu salata nefis görünüyor Sevgili Müge. Ellerin sağlık. Ben devamlı buzluğumda bulunduruyorum haşlanmış buğdayı.
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiltam benlik olmuş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor,eminim tadı da öyledir :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nasıl da güzel gözüküyor.
YanıtlaSilBugdayi ne kadar suyun icinde kac dakika kadar haslamak gerekiyor?
YanıtlaSilArzu merhaba
SilTıpkı fasulye ve nohut haslar gibi önce suda bekletecek sisince ister düduklude ister normal tencerede üzerini bolca geçecek kadar su ile haslayabilirsiniz
çok hoş bir lezzet..
YanıtlaSilellerinize sağlık..
servis tabağına bayıldım bu arada:)
sevgiler..
Tabak benim de çok sevdiğim bir tabak ...hediyeydi
SilHala denemedim ve çok güzel olduğuna eminim
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Elinize kolunuza dilinize sevginize sağlık
YanıtlaSilmisafir sofrası için harika bir salata olmuş ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSil