20 Nisan 2011 Çarşamba

TAVUKLU ÇORBA

Tavuklu Çorba



Evde geçen günlerimde bol bol Master Şef yarışmasını seyrediyorum. Eğer bu çorba fotoğrafını oradaki jüri görse beni direk defederdi sanırım :) Presentasyon açısından hayli zayıf bu fotoğraf için sizlerden çok özür dilerim. Bu aslında benim en sevdiğim çorbadır. İşte en sevdiğim çorba olması ve bu yüzden de hemencecik bitmesi sebebiyle hiç doğru düzgün bir anda fotoğraflayamadım uzun zamandır paylaşmak istememe rağmen. Ta yayla çorbasını yazdığımda söylemişim en sevdiğim çorbanın bu olduğunu, artık dayanamadım, bir gece vakti içeceğim kasenin şip ve de şak diye ne ışık, ne tabak, ne kompoziyon hiç bir şeyine takılmadan çektim gitti fotoğrafı. Affedin :) Ama tadına doyamadığım çorbamı seveceğinize eminim ...

Malzemeler:


  • 100 gr göğüs tavuk eti (arzu eden but da kullanabilir)

  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yumurtanın sarısı

  • 2 tepeleme yemek kaşığı un

  • 4-5 su bardağı tavuk suyu (kıvama göre eklenebilir)

  • 1 adet Maggy tavuk bulyon

  • tuz

  • 50 gr tereyağ
Hazırlanışı:



  • Tavukları haşlayıp didikleyerek hazırlıyoruz.

  • Un, yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp, oda ısısındaki su ile bir miktar açıyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Kıvamını açtığımız yoğurtlu sosu tavuk suyu ile karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Eğer tavuğunuzun çorbaya çok özleşmesini isterseniz bu aşamada tavukların da eklenmesi gerekir, ancak but kullanırsanız sonuna doğru eklenmesi daha iyi bir sonuç verecektir.

  • Bulyon ve tuzunu dengeleyerek ilave ediyoruz.

  • Çorbanın sürekli karıştırılması gerekmekte, koyulaşınca üzerine tereyağ yakılarak servis edilebilir. (Koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapılabilir)



Afiyetle & sağlıkla,

16 Nisan 2011 Cumartesi

BABY SHOWER PARTİSİNE AİT DİĞER DETAYLAR VE OYUNLARIMIZ


Partinin ayrıntılarına devam ....


Şule'nin desteği ile hazırladığımız peçetelikleri servislere yerleştirdim. Masaları beyaz çiçekler ve mavi tüllerden hazırladığım süslemelerle dekore ettim. Ayrıca "baby" yazılarını da masalara serpiştirerek renklendirdim. Partimizde 15 tane çocuk vardı, o yüzden onları da unutmadım :) Sakız kavanozu ve gofret kovası onların bir hayli ilgisini çekmeye yetti :) Büfedeki yiyecekleri de yine Şule'nin görselleri ile renklendirdim.


Menümüzde:


Ispanaklı börek, kıymalı börek, patates salatası, mercimek köftesi, tuzlu kurabiye, yoğurtlu havuç, profiterol ve pasta vardı.


Oyunlarımız :


Mamaların tadına bakarak içinde ne olduğunu tespit etme; bu oyun hakikaten görülmeye değerdi. Yiyenlerin yüzleri her bir yudumda şekilden şekile girdi :)


Koordinasyon oyunu; bebğiniz kucağınızdayken aynı anda hem çamaşır asıp, hem telefonda arkadaşınıza dün gece oynayan dizinin konusunu anlatıp hem de ağlayan bebeğinizi susturabilir misiniz? Kaç tane çamaşır astığınız perfomansınızı gösterecek ... Çok güldüğüm bir oyun oldu...


Kim bu ünlü ? Ünlülerin bebeklik fotoğraflarını tanıma oyunu da akılları bir hayli çalıştırmaya yetti...


Sevgili Sinemciğimin hazırladığı birbirinden güzel oyunlarla partimiz daha da şenlendi.. Sonunda bir de sertifika kazanıldı. Tabii benden de hediyeler :)


Hediye konusunda çocukları da unutmadım elbette... Hepsine parti sonunda birer kitap hediye ettim, tabii yaş gruplarına göre... Kimisine masal, kimisine boyama kimisine de hikaye kitabı... Bu da onları çok mutlu etti...


İşte uzun uzzunnn partimiz böyleydi :) Artık oğluşumu bekliyorum, son bir kaç günüm.. Çok sık yazamasam da kalbim sizlerle..


Kendinize çok iyi bakın...




IMG_6260


IMG_6262


IMG_6257


IMG_6254


IMG_6265


baby shower


baby shower


baby shower

baby shower

13 Nisan 2011 Çarşamba

ARAS'IN BABY SHOWER PASTA, ÇİKOLATA VE KURABİYELERİ

IMG_6249


Baby Shower partimin en önemli ayrıntılarından bahsetmek istiyorum bugün sizlere. Pasta ile başlayalım ilk olarak. Aslında çoğunuzun bildiği üzere geçen sene geçirdiğim talihsiz kaza sonrasında neredeyse hiç pasta yapamıyorum, ayakta uzun süre durmakta zorlandığım için. Üzerine hamileliğin de yükü binince beni iyice taşımayan ayaklarım nedeniyle pasta konusunda kafamda son derece sade süslenmiş ufak bir maket ve cupcakeler vardı. Ama ne yalan söyleyeyim o kadar sayıda cupcake nasıl pişecek, maketi nasıl kaplarım diye gözümde iş büyüdükçe büyüyor, caymayla caymama arasında gidip geliyordum.

Baby Shower Pastası


Evdeki partimiz
esnasında bu partinin hazırlıklarından bahsederken, kızlardan tabiri caizse sıkı bir fırça yedim. Madem tüm hazırlığı kendim yapacaktım, onlardan neden destek istemediğime dair bir fırça :) Canlarım benim.. Herbiri ayrı ayrı talip oldular bir işin ucundan tutmaya..Ayşem o korkulu soruyu bana sordu, "kızım 50 küsür tane cupcake nasıl pişecek bu göbekle?" Ben yaparım dediğinde ne yalan söyleyeyim hafiflemiş hissettim :) Yasom da ben de üst kata koyacağın pastayı ve figürü yapar getiririm diyince, çocuklar gibi şen oldu gönlüm :)

IMG_6247


Nitekim sonuç işte gördüğünüz gibi.. Mavilere bezenmiş şık bir sunumla pastamız tamamdı... Tekrar tekrar teşekkür ediyorum cancağızlarıma :)

IMG_6256


Bari ben de kuzuma oturduğum yerden kurabiye yapayım dedim. Tabii kurabiyeyi yoğurmak ve pişirmek anneciğimden :) Sonra da oturduk süsledik beraber tam 55 tane kurabiyeyi :)

IMG_6255


Tüm bu partilerin hazırlıkları için Eminönü'ye gittiğimde aldığım kutuları bu parti için de böyle süslemiştim, diğerinden farklı olarak. Ahşap pusetler ve minik kurdeleler ile süslediğim kutulara tüle sarılmış mavi - beyaz bonbonlar yerleştirdim.

Baby Shower Çikolataları



Bir sonraki yazımda oynadığımız oyunlardan ve diğer süslemelerden bahsediyor olacağım.


Afiyetle & sağlıkla,

6 Nisan 2011 Çarşamba

FRANSIZ BÖREĞİ - TERİNE

terine


Bundan bir kaç yıl önce MEB'nin açtığı temel pastacılık kursuna katıldığımda, tatmıştım terini. Kurs içerisinde uygulamamamış olsak da kurstaki hocalardan birinden detaylı olarak yapılışını öğrenmiş ve defterime sıkı sıkı not almıştım. O gün bugündür, bunun tadına varabilecek misafirlerim olsun da yapayım diye hep aklımın bir yerlerinde durur, kısmet sevgili blogger dostlarımaymış.Doğru kitleye, doğru bir tarif oldu sanırım çünkü çok beğenildi ve hemen tarifi istendi.


Terine, sunumu şık, yapımı da bir kaç aşamalı olsa da kolay bir tarif. Hem çay partileri hem de akşam yemeklerinde farklı iç malzemeleriyle de çeşitlendirilebilir.


Malzemeler:



  • 12 adet tost ekmeği (kenarları alınmış)

  • 100 gr haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğüs

  • 1/2 kg ıspanak

  • 1 adet ufak boy soğan

  • 200 gr taze lor peyniri

  • 200 gr (1 ufak paket) krema

  • tuz, karabiber

  • zeytinyağ

Beşamel sos için:



  • 1/2 kg süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım)

  • tuz, karabiber

Yapılışı:



  • Soğanı çok ufak şekilde yemeklik doğruyoruz. Ispanakları iyice yıkayıp ufak şekilde doğruyoruz. Tencereye bir iki kaşık zeytinyağı koyup soğanları soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca ıspanakları ilave edip, tencerenin kapağını kapatmadan suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Tuz ekleyip tatlandırıyoruz.

  • Beşamel sos için bir tencereye tereyağ ve sıvıyağını koyup unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca hızla karıştırırken bir yandan da sütü ilave ediyoruz. Sos koyulaşınca tuzunu ilave ederek, sosu soğumaya bırakıyoruz.

  • Beşamel sos soğuyunca içine kavurduğumuz ıspanakları ve haşladığımız tavukları katıp karıştırıyoruz. Karabiber ile tatlandırıyoruz.

  • Lor peyniri ve kremayı bir miktar tuz ilave ederek (çok olmamasına dikkat edelim) mikserle çırpıyoruz.

  • Servis edeceğimiz tabağa üç dilim kenarları alınmış tost ekmeğini yan yana diziyoruz. Üzerlerine beşamelli harçtan bolca sürüyoruz. İkinci, üçüncü kat şeklinde aynı uygulamayı tekrarlıyoruz. Son kat ekmekleri de koyduktan sonra krema-lor karışımlı harç ile tüm böreğimizi sıvıyoruz.

  • Buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

  • Üzerini kırmızı toz biberle süsleyebilirsiniz.

Dilimlenmiş halini fotoğraflayamadım malesef. Ancak bir gece evvelde yapabilirseniz, hem daha rahat kesersiniz hem de lezzeti daha da oturur, bunu söyleyebilirim.


Afiyetle & sağlıkla,

4 Nisan 2011 Pazartesi

ARAS'IN BABY SHOWER GÖRSELLERİ

Neredeyse aylardır hazırlanıyorum. Çok özel ve güzel olmasını istediğim bu partimin her bir ayrıntısını planlamaya çalışırken etrafımdaki güzel insanların desteğini en derin şekilde hissettiğim için de hazırlıklarım tam istediğim şekilde sonlandı. Geçtiğimiz cumartesi günü 50 kişilik bir parti yaparak oğluşuma dostlarım ve ailemle beraber güzel bir hoşgelesin dedik. Bu partinin ayrıntılarını tek bir post ile vermek istemiyorum :) O yüzden bir kaç seferde yayınlayacağım :) Baby Shower partileri son dönemde ülkemizde de anneye moral olma açısından son derece keyifli şekilde uygulanır oldu. Ne iyi de oldu aslında, annemin dediği gibi, bizim zamanımızda yoktu demediğimiz için şanslı sayıyorum kendimi.Hakikaten insanın hem kafasında güzelliklerin uçuşmasına, doğum öncesinde moralinin en yükseğe çıkmasına, sevdiği insanlarla hoşça vakit geçirmesine vesile olan bu organizasyonu ben de uygulamaya karar verdiğimde kafamdaki tek sorun, kalabalık olması nedeniyle evde yapamayacak oluşumdu. O yüzden sevgili eşimin sponsorluğu :) ile dışarıda bir mekan tercih ederek partimi kalabalık ve daha coşkulu bir hale getirebildim. Partimi dışarıda yapma kararım sonrasında görsel bir bütünlük sağlamak için bir bilirkişiye danışmaya sıra gelmişti.Ajanda dergisinin kapağına ve iç çizimlerine can veren Şuşu'dan daha iyi bir danışman mı bulacaktım kendime, tabii ki hayır :) Ben Şuşu'dan istedim, Şuşu da çizdi, hem de en güzelinden... İşte partime bütünlük sağlayan, flama, peçetelik, kurabiye ve yiyecekler üzerinde kullandığım yuvarlak etiketler ve posterlerim...

yuvarlak


bayrak


poster


pecete



Ellerine sağlık Şuşu !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails