Evde yapılmış kek.. Benim kalbimi çalmak işte bu kadar kolay ...
Mis gibi portakal kokan bu kek ise, benim direncimi direk kırabilir..
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta (kek kalıbınız küçükse yumurta adedini azaltmalısınız)
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvıyağ (mısırözü ya da çiçekyağı kullanılabilir)
- 2,5 - 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanmalı)
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlayarak hazırlıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Not: Bu aşamada malzemelerde yazan sıvıyağın da eklenmesi gerekiyor. Tarifte eksiklik olduğu için sonradan ilave edildi. Kusura bakmayın lütfen.
- Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp, elekten geçirerek sıvı karışıma ekliyoruz. Koyu boza kıvamında olan kek harcımızı yağladığımız kek kalıbımıza dökerek fırına veriyoruz.
- Ortalama 40-45 dk kadar pişirdikten sonra kürdanla ya da bir bıçakla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Çok güzel kabarmış, görüntü de süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Gülcihan
Ellerinize sağlık Bayramınızı kutlar Mutlu ve sağlıklı Bayramlar diliyorum
YanıtlaSilBende çok severim portakallı keki, ellerine sağlık
YanıtlaSilnasıl bir görüntüdür bu böyle...
YanıtlaSilkahvemi alıp ekrana yapışasım geldi:)))
iyi bayramlar bu arada:)
ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI BAYRAMLAR.
YanıtlaSilDostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
YanıtlaSilgüzel ve ıyı bayramlar:)
YanıtlaSilportakallı ve limonlu kekler, tatlılar benim içinde vazgeçilmez.....ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel duruyor kek,teşekkürler :)
YanıtlaSilHer seferinde değişik bir tat yakalayayım blogcu niyetiyle derken bu tarz klasikleri az yapar olduğumu farkettim.Evet bence de kek vurucu bir tat insanı kokuyla önce büyülüyor ve her daim de aranıyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok süper olmuş tadını merak ettim şimdi :)
YanıtlaSilMüge hanım portakallı kek tarifinizi denedim çocuklar tarafından kapışıldı ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım kek bomba olmus,sevgıler zeymurancafe...
YanıtlaSilmuhteşem ellerimne sağlık
YanıtlaSilmuge hanim, kekinizi tarif uzerinden denedim az once. Ama maalesef fark ettim ki malzemelerdeki sivi yag tarifinizde yok.. eminim sivi yag ekleyince cok daha leziz bir kek olucaktir.
YanıtlaSilsevgiler..
basak
Başak hanım merhaba, uyardığınız için teşekkür ederim malesef yağı yazmayı atlamışım, kusura bakmayın lütfen.
YanıtlaSilSevgiler
Müge