Sayfalar

4 Kasım 2011 Cuma

PORTAKALLI KEK

Portakallı Kek



Evde yapılmış kek.. Benim kalbimi çalmak işte bu kadar kolay ...

Mis gibi portakal kokan bu kek ise, benim direncimi direk kırabilir..

Malzemeler:


  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 4 yumurta (kek kalıbınız küçükse yumurta adedini azaltmalısınız)

  • 1/2 çay bardağı portakal suyu

  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı sıvıyağ (mısırözü ya da çiçekyağı kullanılabilir)

  • 2,5 - 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanmalı)

Yapılışı:


  • Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.

  • Kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlayarak hazırlıyoruz.

  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.

  • Daha sonra süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Not: Bu aşamada  malzemelerde yazan sıvıyağın da eklenmesi gerekiyor. Tarifte eksiklik olduğu için sonradan ilave edildi. Kusura bakmayın lütfen.

  • Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp, elekten geçirerek sıvı karışıma ekliyoruz. Koyu boza kıvamında olan kek harcımızı yağladığımız kek kalıbımıza dökerek fırına veriyoruz.

  • Ortalama 40-45 dk kadar pişirdikten sonra kürdanla ya da bir bıçakla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve fırından alıyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

16 yorum:

  1. Çok güzel kabarmış, görüntü de süper. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler,
    Gülcihan

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık Bayramınızı kutlar Mutlu ve sağlıklı Bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim portakallı keki, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. nasıl bir görüntüdür bu böyle...
    kahvemi alıp ekrana yapışasım geldi:)))

    iyi bayramlar bu arada:)

    YanıtlaSil
  5. ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI BAYRAMLAR.

    YanıtlaSil
  6. Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. güzel ve ıyı bayramlar:)

    YanıtlaSil
  8. portakallı ve limonlu kekler, tatlılar benim içinde vazgeçilmez.....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel duruyor kek,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Her seferinde değişik bir tat yakalayayım blogcu niyetiyle derken bu tarz klasikleri az yapar olduğumu farkettim.Evet bence de kek vurucu bir tat insanı kokuyla önce büyülüyor ve her daim de aranıyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. çok süper olmuş tadını merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  12. Müge hanım portakallı kek tarifinizi denedim çocuklar tarafından kapışıldı ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. ellerıne sağlık canım kek bomba olmus,sevgıler zeymurancafe...

    YanıtlaSil
  14. muhteşem ellerimne sağlık

    YanıtlaSil
  15. Adsız10:09 ÖS

    muge hanim, kekinizi tarif uzerinden denedim az once. Ama maalesef fark ettim ki malzemelerdeki sivi yag tarifinizde yok.. eminim sivi yag ekleyince cok daha leziz bir kek olucaktir.
    sevgiler..
    basak

    YanıtlaSil
  16. Başak hanım merhaba, uyardığınız için teşekkür ederim malesef yağı yazmayı atlamışım, kusura bakmayın lütfen.
    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan