Sayfalar

17 Mart 2011 Perşembe

AKDENİZ LEVREKLİ LAZANYA

Levrekli Lazanya



Sabah blogspotun tekrar açıldığına dair bir mesaj aldığımdan beri çok mutluyum. Elsiz, ayaksız kalmış gibiydim resmen, meğer nasıl bir alışkanlıkmış bu bende. Eminim bir çoğunuz böyle hissettiniz. Okunur sayılarına her baktığımda üzüntüm bir kat daha artıyor, yazma hevesim iyiden iyiye kaçıyordu. Bugün eğer söylendiği gibi yasak kalktıysa (ben hep ulaşabildim o yüzden gerçeklik payını tespit edemiyorum)bunu istatistiklerimden anlıyor olacağım sanırım :)

Blogspot kapalıyken bir tenefüs yapmış oldum galiba. Zaten evde hemen hemen hiç bir şey pişmezken ne yazacağımı bilmez haldeydim. Biriki şey yapma fırsatım oldu hem bu arada, size yazabileceğim.Onun dışında kuzunun çamaşırlarını yıkama sürecim devam ediyor. Artık 33. hafta içerisindeyim ve final çizgisine daha yakın olmanın heyecanı ile yaşıyorum. Baby shower hazırlıklarım da son sürat devam ediyor elbette :) Bakalım hayalimdeki gibi bir partim olacak mı... Büyük partiden hemen önce bir de başka bir heyecanım var. O meşhur blog kızları toplantımız bu sefer bende. Onun da bende yarattığı ayrı bir keyif var elbette.

Gelelim lazanyamıza.Ben balık sevmeyen biriyim, bunu her fırsatta dile getiriyorum sanırım. Kötü örnek de olmak istemem , balık iyidir aslında , sadece bana pek uygun değil :)

Madem balık yemem lazım, ben de bunu en sevdiğim şekilde yaparım, makarna ile yerim dedim ve bu lazanyayı pişirdim geçtiğimiz hafta içersinde. Balık olarak da İglo'nun Akdeniz Levreğini kullandım. Sonuçtan gayet memnun kaldığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Ancak lazanyanın fotoğrafını ertesi sabah çektiğim için üzerindeki kaşar biraz kuru çıkmış haliyle :( Lütfen o görüntüye aldanmayın ...

Malzemeler:

  • 12 yaprak lazanya
  • 1 paket İglo Akdeniz Levreği
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağ
  • tuz-karabiber
  • 1 kase rendelenmiş taze kaşar ya da gravyer peyniri (gravyer peyniri kuruma yapmadığı için daha iyi sonuç alacağınız bir peynir çeşidi olacaktır)

Yapılışı:

  • Akdeniz Levreğini paketin üzerinde yazdığı gibi sıcak suda poşeti ile birlikte yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz.
  • Beşamel sos için bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz. Unu ilave edip kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz. Kavrulan unun kokusu çıkınca sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip, koyulaşınca ocaktan alıyoruz.
  • Pişen balığı sudan alıp poşetinden çıkartıyoruz. Bir bıçak yardımı ile pullarını ayırıyoruz ve iri iri parçalara ayırıyoruz.
  • Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  • Kare bir borcamın dibini yağlıyoruz. Bir iki kaşık kadar hazırladığımız beşamel sostan döküyoruz. 3 yaprak lazanyayı diziyoruz. Üzerine tekrar beşamel döküyoruz. İkinci sırayı diziyoruz ve tekrar beşamel sos döküyoruz. Parçaladığımız balıkları bu katın üzerine yayıyoruz. Üzerlerine tekrar lazanya , sos , lazanya , sos işlemi yapıyoruz.
  • Bu şekilde hazırladığımız lazanyayı 15 dk kadar fırında pişiriyoruz. Sonra fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpip 10-15 dk kadar daha (kızarana kadar) pişirip sıcakken servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

8 yorum:

  1. cidden büyük bir eksiklikti...nerdeyse yeni birşeyler deneme heyecanımız kalmıyordu...demekki birlikte tadı varmışş...tekrar yaşanmaması dileğiyle ...

    YanıtlaSil
  2. evet ayni duygulari bende yasadim ve yasamayada devam ediyorum.. bugünde sanki pek bir gelisme yok.. insallah düzelir tez zamanda huzura kavusuruz :)

    lazanya ise enfes görünüyor! ellerine emegine saglik..afiyet sifalar olsun insallah..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Mügecim değişik ve güzel olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş ve çok dğişik ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Mügecim; biz o kaşarı altın sarısı ve dumanı tüter şekilde hayal ettik bile, üzülme sen:)) İglo çok iyi bir seçim ve kombin harika bir kombin: Lazanya ve balık..Süper ablacım, ellerine sağlık, kuzucuğuna yarasın..

    YanıtlaSil
  6. Ama pek havalı bir tarif olmuş bu Mügecim:)))

    Pek te sağlıklı tabi ki:))

    Ellerine kollarına sağlık canım
    Linkini aldım:))

    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Lazanyanın her türlüsünü denedim anlatımınızla balıklısını da denemeye karar verdim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık gözde bir seçim bu

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan