Sayfalar

16 Aralık 2010 Perşembe

ARMUTLU KEK

Armutlu Kek


Kış mevsiminin meyvelerinden bir uygulama. Evdeki yumuşamaya yüz tutan armutları değerlendirmek için denediğim bir tarif oldu ama çok beğenildi. Tarifi buradan aldım ancak bazı değişikliklerim oldu.

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 200 gr.oda ısısında yumuşamış margarin (ben Teremyağ kullandım)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2-3 adet orta boy armut

Fırını 175 derecede ısınmaya bırakıyoruz.

Yapılışı:

  • Margarini, şeker, vanilya ve tuz ile çırpıyoruz.Yumurtaları bu karışıma tek tek ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Bir kaba un, kabartma tozunu eliyoruz. Bu karışıma fındık ve çikolatayı ilave edip yumurtalı harca tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırarak yediriyoruz. Çok akışkan bir hamurunuz olmayacak.
  • 20 cm kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kek karışımımızı kalıbımıza döküp kaşıkla eşit şekilde yayıyoruz. Armutlarımızı soyup orta boy küp şeklinde doğrayarak kek karışımımızın üzerine serpiştiriyoruz.
  • Kekimizi fırına verip üzeri kızarana ve ortası pişene kadar pişiriyoruz.(Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.)
  • Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.




Armutlu Kek




Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyetle & sağlıkla,

15 yorum:

  1. armutlu kek hiç denemedim ama çok güzel görünüyor.denemek lazım.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Un miktarı gözüme biraz az göründü ama katıyağı görünce tolere eder dedim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hmmm bu kek çok cücel görünüyor:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. mmmm nefis görünüyor elerine sağlık sevgiyle..

    YanıtlaSil
  5. çok hoş olmuş.benimde yaptığım elmalı bir tarif var buna az benzeyen o tarifin yazdığı yerde de öneri vardı armut ilede yapıalbilir diye.elma ile yapabilinen lezzeteler armutlada böyle güzel sonuçlar veriyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ufff nasıl güzel gözüküyorr...ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Değişik olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Meyve her yere girsin tabii. Kekler, salatalar, bazen de yemekler. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. çok hoşuma gitti - oldukça pratik duruyor hem elma- armut hepsine olur! ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Ah Mügecigim...aaaa ne güzel kek olmus dedim...pek leziz bir görüntü dedim...tarifi okudum sonra meraktan hangi siteden almius peki dedim...ama o arada baska bloglari geziyorum...aa baktim arada benim pencerem acilmis,allah allah anlis mi bastim dedim ki keki gördüm ve anladiiiim...pek bir mutlu oldum... ellerine saglik...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  11. ARMUTLU KEK GÜZEL OLSA GEREK RESİMDENDE BELLİ ZATEN CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ ORUÇLU ORUÇLU ELLERİNİZE SAĞLIK YAPTIĞINIZ HERŞEY NEFİS GÖZÜKÜYO BANADA BEKLERİM SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  12. tatlım nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sana ve pıtırcıgına şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Bence de elma yerine armut çok rahat kullanılabniliyor, hatta tatlı poğaçada bile. Ellerine sağlık Mügecim..

    YanıtlaSil
  14. sanırım iyi çıkmayan armutları ne yapacağımı buldum. teşekkürler...

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan