Sayfalar

23 Ağustos 2010 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

telşehriyeli pilav




Herkesin evinden bir tarif daha..
Arşivlerde durması, acemi mutfak şeflerine yardımcı olması adına blogda olsun istedim.




Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 2 adet Maggy Tavuk bulyon (arzu etmeyen kullanmayabilir ya da taze tavuk suyu tercih edilebilir)
  • tuz
  • 2 adet kesmeşeker
  • Su




Pirinçlerimizi yıkayıp sıcak suda yaklaşık 20-30 dk kadar bekletiyoruz. Tenceremize yağları koyup eritiyoruz. Şehriyeleri ilave edip renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Suyunu süzdüğümüz pirinci de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler de kavrulunca üzerine 3,5 su bardağı oda ısısında su ilave ediyoruz. Bulyon, tuz (bulyon ekleyenler tuzu fazla kaçırmamalı) ve şekerini katıp bir iki tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta kuvvetteki ateşte suyunu çekene kadar pişirdiğimiz pilavımızı servis edene kadar demlenmeye bırakıyoruz.




Afiyetle & sağlıkla,

21 yorum:

  1. Bizden tarifleri de görmek güzel oluyor bazen hani bir "es" vermek gibi..
    Ellerinize sağlık Müge Hanım, eminim ki çok kişiye derman olacaksınız..
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık,

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Pilavsız olmaz.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben bulyonların zararları nedeniyle evime almıyorum. Alışkın olmadığım için başka yerde kokusunu aldığımda o pilavı yiyemiyorum bile...
    Pilavlar olmazsa olmazlarımız yemeklerin yanında bende bu aksam için etli olarak hazırlayacağım. Sizin şeker ilaveniz ilgimi çekti doğrusu, sade pilavda deneyeceğim.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. pilav çok sevmem ama bu beni ye diyor resmen. elleirne sağlık canım..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık hem pilav çok lezzetli görünüyor hem de fotoğraf kalitesi çok güzel. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. bol şehriyeli de daha da lezzetli oluyor bu arada.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık tane tane olmuş pilavın gerçekten nefis

    YanıtlaSil
  9. elleinize sağlık.benimde en sık yaptığım pilavdır.hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  10. Müge'ciğim pilavın her hali nasıl güzel birşeydir.şehriyeli olanıda sırf yoğurtla yıyeceksın tadına doyum olmaz.çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel gözüküyor tane tane ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Olsun tabii ya. Bu güzellik eksik kalmasın.

    YanıtlaSil
  13. ama tane tane olmuş ne acemiliği mutlaka blogda olmalı :))
    ellerinize sağlık..
    sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Müge. Pilav çok lezzetli ve harika görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. HARIKA GORUNUYOR PILAV DEDIGIN SEHRIYELI OLUR DERIM HEP
    AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  16. bence pilav illa ki şehriyeli olmalıdır, arpa ya da tel şehriye hiç farketmez ama illa biri olmalı. harika görüntü. eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, pilav enfes duruyor, tane tane. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ediyorum tüm güzel, övgü dolu yorumlarınız için. bereketli sofralarda görüşmek üzere her zaman..

    Sevgiler,
    Müge

    YanıtlaSil
  20. Tane tane mis gibi olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan