Sayfalar

23 Şubat 2010 Salı

HAVUÇLU PİLAV

havuçlu pilav


Şimdi size pilav mı , makarna mı diye sorsam , ne dersiniz ? Pilavdan vazgeçmem mi, makarnasız olmaz mı yoksa farketmez mi?
Benim cevabım bu soruya kesinlikle PİLAV !
Makarnayı da severek yiyorum elbette, bu her halimden belli de oluyor zaten :) Ama bir tabağa pilav konsa diğerine makarna aklım pilavdan yana kalır , bu hiç şaşmaz :)
Pilav yapan kadın, her yemeği güzel yapar derler.Bilmem doğruluk payı nedir ama ben pilavı güzel yapıyormuşum.Vallahi kendimi methetmiyorum, yiyenlerin yorumu :)
Bu pilav uygulaması ise geçenlerde annemden geldi. Aklımızda değil pilav, yemek yemek yokken, kuzenim birden teyze bize havuçlu pilav yap dedikten yaklaşık 20 dk sonra tabağımızda bu lezzeti buluverdik. Benim daha önce yapmışlığım yoktu, Engincik yemez çünkü.. Ama tadı damağımda kaldı.
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 adet maggy tavuk bulyon
  • tuz
  • 4 yemek kaşığı mısırözü yağı

Pilavı yapmadan yarım saat önce pirinçlerin üzerine sıcak su döküp, bekletiyoruz.

Havucu rendeleyip , pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz. Üzerine yağı da koyarak havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçlerin suyunu süzüp, sotelenen havuçlara ilave edip bir süre de birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 3 su bardağı oda ısısında suyu (sıcak olmayacak) üzerine koyup, bulyonları ve bir miktar tuz katıyoruz. Karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince bir süre demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyetle, sağlıkla

21 yorum:

  1. Mügeciğim ellerine sağlık.Havuç girdiği her yemeğe ayrı bir görüntü ve lezzet katıyor ellerine sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. çok renkli bir pilav olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Selam bana da sorsalar bende pilav derdim bizim ev ahaliside.Her cesitini severek tüketiyoruz.Bu ara da, kalan pilavi isitma problemim var,evdeki mikro dalga firini saglik sebebi ile kaldirdim. Yani eski usul isitma yapiyorum, ama olsun saglik herseyden önce gelir.Ellerimize saglik,gürüntü lezzeti anlatiyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Nefis gozukuyo ellerine saglik! Havucu cok severim, birde hangi yemege girse guzel renk verir.

    YanıtlaSil
  6. benimde sık yaptıgım bir pilavdır.ben birde mısır koyarım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. Mügeceğim fotograf o kadar güzel çekilmiş ki resmen canım istedi :))

    YanıtlaSil
  8. ayyy yine harika bişiiiiiii

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor..
    ellerine sağlık yaa..

    YanıtlaSil
  10. tam olarak bir havuç delisim her şeyin içinde seviyorum,ruhumda tavşanlık var galiba :)mutlaka denicem çok şık pek renkli bayıldım..

    YanıtlaSil
  11. Mineciğim
    Sağol beni hiç yalnız bırakmadığın için...

    Umutluhayat, yorumun için çok teşekkür ediyorum.

    Sevgili Emel,mikrodalga konusundaki aksiyonun çok yerinde olmuş bence de... Ziyaretin için çok teşekkür ederim.

    Sevgili Filiz, teşekkür ederim yorumun için.

    YanıtlaSil
  12. Hülyacım,

    Havuç konusundaki görüşüne kesinlikle katılıyorum.

    EylemCim, mısır da çok yakışır elbette..Sevgiler,

    Burcucum, fotoğrafa senden paye gelince bir seviniyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba arkadasım;
    Ellerıne,emegine saglık.
    Bir avuç dua, bir kucak sevgi,
    Sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri,
    Bir sıcak gülümseme, daha da yaklaştırır bizi birbirimize.
    Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun.
    Bu güzel gecenin tekrarlarına ulaşman dilegiyle.
    Kandilin mübarek olsun..
    Sevgıler..

    YanıtlaSil
  14. Mübarek Mevlid kandilinizi kutlar, herşeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  15. ikiside tercihim ama benimde bulgur pilavı olurdur tercihim:)
    kesinlikle hemde,ellerine sağlık pirinç havuçlar lezzet olarakta görüntü olarakta çok yakışır.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık, görüntüsü harika, kimbilir lezzeti ne güzeldir.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Bana sorsalar makarna derdim ama eşim pilavdan yana kullanır her zaman seçimini. evimizde hemen hemen hergün pilav pişer. Havuçlusunu denemedeim hiç ama eminimki çok güzeldr.

    ellerine sağlık canım..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. insan bazen düz beyaz pilavdan sıkılıyor gercekten.. farklı türde pilavlar denemek istiyor.. tarif harika.. tesekkurler, elerinize saglık

    YanıtlaSil
  19. mügecim nasılsın nasıl oldun .
    alçın çıktımı ?
    pilav konusuna geliğnce bende pilav sevenlerdenim hele havuçlu pilava asla hayır demem annecinin ellerine sağlık afiyet bal olsun şifa olsun sana
    ayrıca pramit pastana da bittim desem yalan olmaz tadını şiddetle merak ettim ilk fırsatta yapıcam sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Benim için çok zor bir soru, hangi tabağı seçerdim bilemedim doğrusu.. Sanırım ikisini de yerdim :)

    Havuçlu pilav harika görünüyor, ellerine sağlık Müge..

    YanıtlaSil
  21. Adsız1:56 ÖS

    görüntüsü kadar eminim tadı çok güzel olmuştur.yalnız neden sıcak değil oda ısısında su?sevgiler..sevilay

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan