Şimdi size pilav mı , makarna mı diye sorsam , ne dersiniz ? Pilavdan vazgeçmem mi, makarnasız olmaz mı yoksa farketmez mi?
Benim cevabım bu soruya kesinlikle PİLAV !
Makarnayı da severek yiyorum elbette, bu her halimden belli de oluyor zaten :) Ama bir tabağa pilav konsa diğerine makarna aklım pilavdan yana kalır , bu hiç şaşmaz :)
Pilav yapan kadın, her yemeği güzel yapar derler.Bilmem doğruluk payı nedir ama ben pilavı güzel yapıyormuşum.Vallahi kendimi methetmiyorum, yiyenlerin yorumu :)
Bu pilav uygulaması ise geçenlerde annemden geldi. Aklımızda değil pilav, yemek yemek yokken, kuzenim birden teyze bize havuçlu pilav yap dedikten yaklaşık 20 dk sonra tabağımızda bu lezzeti buluverdik. Benim daha önce yapmışlığım yoktu, Engincik yemez çünkü.. Ama tadı damağımda kaldı.
Malzemeler:
- 1 adet orta boy havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 adet maggy tavuk bulyon
- tuz
- 4 yemek kaşığı mısırözü yağı
Pilavı yapmadan yarım saat önce pirinçlerin üzerine sıcak su döküp, bekletiyoruz.
Havucu rendeleyip , pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz. Üzerine yağı da koyarak havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pirinçlerin suyunu süzüp, sotelenen havuçlara ilave edip bir süre de birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 3 su bardağı oda ısısında suyu (sıcak olmayacak) üzerine koyup, bulyonları ve bir miktar tuz katıyoruz. Karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince bir süre demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Mügeciğim ellerine sağlık.Havuç girdiği her yemeğe ayrı bir görüntü ve lezzet katıyor ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilçok renkli bir pilav olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilSelam bana da sorsalar bende pilav derdim bizim ev ahaliside.Her cesitini severek tüketiyoruz.Bu ara da, kalan pilavi isitma problemim var,evdeki mikro dalga firini saglik sebebi ile kaldirdim. Yani eski usul isitma yapiyorum, ama olsun saglik herseyden önce gelir.Ellerimize saglik,gürüntü lezzeti anlatiyor.Sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilNefis gozukuyo ellerine saglik! Havucu cok severim, birde hangi yemege girse guzel renk verir.
YanıtlaSilbenimde sık yaptıgım bir pilavdır.ben birde mısır koyarım.ellerine saglık.
YanıtlaSilMügeceğim fotograf o kadar güzel çekilmiş ki resmen canım istedi :))
YanıtlaSilayyy yine harika bişiiiiiii
YanıtlaSilharika görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık yaa..
tam olarak bir havuç delisim her şeyin içinde seviyorum,ruhumda tavşanlık var galiba :)mutlaka denicem çok şık pek renkli bayıldım..
YanıtlaSilMineciğim
YanıtlaSilSağol beni hiç yalnız bırakmadığın için...
Umutluhayat, yorumun için çok teşekkür ediyorum.
Sevgili Emel,mikrodalga konusundaki aksiyonun çok yerinde olmuş bence de... Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Sevgili Filiz, teşekkür ederim yorumun için.
Hülyacım,
YanıtlaSilHavuç konusundaki görüşüne kesinlikle katılıyorum.
EylemCim, mısır da çok yakışır elbette..Sevgiler,
Burcucum, fotoğrafa senden paye gelince bir seviniyorum :)
Merhaba arkadasım;
YanıtlaSilEllerıne,emegine saglık.
Bir avuç dua, bir kucak sevgi,
Sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri,
Bir sıcak gülümseme, daha da yaklaştırır bizi birbirimize.
Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun.
Bu güzel gecenin tekrarlarına ulaşman dilegiyle.
Kandilin mübarek olsun..
Sevgıler..
Mübarek Mevlid kandilinizi kutlar, herşeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilikiside tercihim ama benimde bulgur pilavı olurdur tercihim:)
YanıtlaSilkesinlikle hemde,ellerine sağlık pirinç havuçlar lezzet olarakta görüntü olarakta çok yakışır.
Ellerine sağlık, görüntüsü harika, kimbilir lezzeti ne güzeldir.
YanıtlaSilsevgilerimle
Bana sorsalar makarna derdim ama eşim pilavdan yana kullanır her zaman seçimini. evimizde hemen hemen hergün pilav pişer. Havuçlusunu denemedeim hiç ama eminimki çok güzeldr.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler
insan bazen düz beyaz pilavdan sıkılıyor gercekten.. farklı türde pilavlar denemek istiyor.. tarif harika.. tesekkurler, elerinize saglık
YanıtlaSilmügecim nasılsın nasıl oldun .
YanıtlaSilalçın çıktımı ?
pilav konusuna geliğnce bende pilav sevenlerdenim hele havuçlu pilava asla hayır demem annecinin ellerine sağlık afiyet bal olsun şifa olsun sana
ayrıca pramit pastana da bittim desem yalan olmaz tadını şiddetle merak ettim ilk fırsatta yapıcam sevgiler
Benim için çok zor bir soru, hangi tabağı seçerdim bilemedim doğrusu.. Sanırım ikisini de yerdim :)
YanıtlaSilHavuçlu pilav harika görünüyor, ellerine sağlık Müge..
görüntüsü kadar eminim tadı çok güzel olmuştur.yalnız neden sıcak değil oda ısısında su?sevgiler..sevilay
YanıtlaSil