Sayfalar

28 Kasım 2008 Cuma

ÇITIR SOSİS & YOĞURTLU DİP SOS

Öncelikle bu fotoğraf için sizlerden özür diliyorum. Tam ikram etmek üzereyken konuklarımın önünden alıp makinaya sarılınca sonuç haliyle bu fotoğraf oldu :(

Görseli kötü, tadı muhteşem bu ikramı, kahvaltıya, çaya ya da yemek sonrası içki için gelen konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Emin olun, bu ne? nasıl yaptın? gibi sorular alacaksınız? Yapılışı o kadar kolayki, anlatması da yemesi kadar kısa sürecek :)

Malzemeler:

  • Sosis (Kaç kişiye ikram edecekseniz sayıyı ona göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yufka (Genelde 1 adet yeterli oluyor)
  • Kürdan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosisleri dilimliyoruz. Bir gazoz kapağı ya da ufak yuvarlak bir kalıpla üst üste katladığımız yufkayı kesiyoruz. Bir sürü yuvarlak yufkamız oluyor. Kürdanlara bir sosis, bir kaç kat yuvarlak yufka şeklinde sırayla diziyoruz.

Hazırladığımız bu kürdana dizili sosis ve yufkaları kızgın yağda kızartıyoruz.

Bu ikramı şu dip sosla ikram edebilirsiniz :

  • 2 yemek kaşığı yoğurt (tercihen sarımsaklı)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • tuz

Afiyetle,

5 yorum:

  1. ooo enfes bir görüntüsü var ellerin dert görmesin
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Müge cidden çok pratikmiş. dvd seyretmek için inanılmaz güzel bir tarif bu akşam deneyeceğim mutlaka

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Müge sosisler çok nefis görünüyor.İlk fırsatta denenecekler listesine aldım.Sevgiler...
    www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Çok seviyorum sosisli şeyleri eminim bu da güzeldir.

    YanıtlaSil
  5. tarifi çok sevdim, yılbaşı partimde kullanacağım :) açık büfe aperatif şeyler olacak..başka önerilerin de olabilirmi ?

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan