Sayfalar

21 Nisan 2008 Pazartesi

MERCİMEKLİ BÖREK


Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi konuklarım için ne hazırlasam diye düşünürken bloglar arasında okuduğum bir tarif aklıma geldi ve uygulamaya karar verdim.


Sonuçtan çok memnun kaldığım, yiyen herkesin tadını çok beğendiği bir börek oldu gerçekten de..

Malzemeler:

  • 20 adet milföy hamuru

  • 1 kase mercimek

  • 1 orta boy soğan

  • kırmızı biber, karabiber, tuz

  • 2 yumurtanın sarısı


    • Öncelikle mercimeği yaklaşık 20 dk kadar haşlıyoruz. Pişen mercimeğin suyunu süzüyoruz. Soğanı ince yemeklik şekilde doğrayıp , 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda iyice yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pişen soğanlara mercimeği ilave edip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Baharatını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.



      Milföy hamurlarının ortasına hazırladığımız malzemeden koyup kenarlarından 4-5 şerit olacak şekilde hafifçe kesiyoruz. Kestiğimiz şeritlerden en baştakini ve en sondakini ortada mercimeklerin çevresinde birleştirip diğerlerini malzemenin üzerinde birleştiriyoruz.



      Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt üzerine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.



      180 derecede sıcak fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.



      Afiyetle,

      11 yorum:

      1. Çok değişik bir tarz olmuş ellerine sağlık..

        YanıtlaSil
      2. Milföyle yapılan herşey güzel oluyor ama bunun yapılış şekli çok hoşuma gitti deneyeceğim.Müge'cim ellerine sağlık...

        YanıtlaSil
      3. Müge'ciğim,
        Özellikle yapılış şekli çok hoş. Mercimekli olması da sağlıklı. Eline sağlık. Yapılış aşamasını fotoğraflaman da çok iyi olmuş. Teşekkürler:)
        Sevgilerimle...

        YanıtlaSil
      4. onlar ne güzel olmuş öyle çıtır çıtır ellerine sağlık

        YanıtlaSil
      5. Müge'ciğimmm,

        Ne kadar güzel sunumlu ve eminim çoook lezzetli bir börek:))


        Ellerine sağlık canım benim,

        Sımsıcak sevgiler....

        YanıtlaSil
      6. Adsız8:38 ÖÖ

        günaydın gerçekten çok güzel olmuş.ellerine sağlık.şekil çok orjinal daha önce hiç o şekilde börek sarmamıştım süper

        YanıtlaSil
      7. nefis olmuş,heme çok besleyici.ellerine sağlık.sevgiler.

        YanıtlaSil
      8. hımmm valla kızıyorum bende isterim şekerim:)

        YanıtlaSil
      9. ımm tarifi okurken sanki lezetini damağımda hissettim...tarifi not ettim ellerinize sağlık ....

        YanıtlaSil
      10. Beğendiğinize sevindim arkadaşlar...

        Fazla yemeyin dikkat ;0)

        Sevgiler
        Müge

        YanıtlaSil
      11. Bende cok seviyorum milfoylu borekleri ama kalorisinden dolayi ender yapiyorum... Seker hamurlu kurabiyelerle hasir nesir olmak istiyorum bu aralar. Nereye gitsem senin sable biskuvilerinden bahsediliyor. Bir daha ki denemem de tarifini deniycem, ellerine saglik. Galerini de gezdim, hepsi birbirinden harika...

        YanıtlaSil

      Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
      Sevgiler
      Müge Karahan