- 1 kg iyice yıkanmış ve ufak doğranmış ıspanak
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- yoğurt
- birkaç diş (tercihinize göre ) sarımsak
Derin bir tencere kullanmanızı tavsiye ediyorum, zira ıspanaklar hacim kaybetmeden önce bir hayli yer kaplıyorlar...
Tenceremize yağı koyup , ufak yemeklik olarak doğradığımız soğanlarımızı kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz.
İyice yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları soğanlara ilave edip, karıştırıyoruz.
Önemli not :Borani'nin püf noktası tencerenin kapağını hiç kapatmamaktır ! Ispanaklar önce kendi sularını salacaklar , sonra da tüm suyu çekecekler...
Tuzumuzu ilave edip ıspanakların suyu çekilene kadar kavuruyoruz.
Pişince soğumaya bırakıyoruz.
Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve soğuyan kavrulmuş ıspanaklarımızla iyice karıştırıyoruz.
Borani servise hazır...
Afiyetle,
SELAM HARİKA GÖRÜNÜYOR BORANİ..BENDE BU TARİFİ ÇOK YAPARIM BİZDEDE NAZLI YENİR ISPANAK...ELİNİZE SAGLIK..
YanıtlaSilmuge cım benım en sevdığım seydır desem yalan olmaz.. ama ben sarımsaksız yoğurt kullanıyorum.. bırde sut ılavesıyle yapıyor annem o da muhtesemmm...
YanıtlaSilellerıne sağlık cnm..
bu arada, öğretmenlığın hayırlı olsun..darısı basıma:))
sevgıler
fıdan
Mügecimmmm - Bu ne şekerimmm ?? Ben ilk defa duydum bunu ama çıktısını aldım deneyeceğim bir otobur olarak ilk fırsatta..Ellerine sağlık ve paylaştığın için teşekkürlerr
YanıtlaSilgMüge; annemin sıklıkla yaptığı benim hiç yapmadığım ama bayıldığım bir tariftir ellerine sağlık biz üzerine tereyağında hafif yanmış soğanda dökeriz nefis olur
YanıtlaSilSevgiler
Şekerim,
YanıtlaSilSenin yoğurtlu mezeler konusundaki uzmanlığını piknikten bildiğimden bunun da nefes olduğuna şüphem yok. Ellerine sağlık komşucum